VUČIĆ SA O'BRAJANOM: Zahvalio sam SAD na podršci reformskom i evropskom putu regiona

Novosti online

16. 05. 2024. u 13:29

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara za evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom na marginama Samita EU Zapadni Balkan u Kotoru.

ВУЧИЋ СА ОБРАЈАНОМ: Захвалио сам САД на подршци реформском и европском путу региона

FOTO: Novosti

- Susret sa Džimom O'Brajanom iskoristio sam za razmenu mišljenja o aktuelnoj regionalnoj i geopolitičkoj situaciji, napretku u procesu približavanja Zapadnog Balkana, mogućnostima za dalje jačanje odnosa i širenje saradnje Srbije i EU.

Zahvalio sam SAD na podršci reformskom i evropskom putu celog regiona koji će se, prvenstveno, odraziti na nove mogućnosti i bolji život za sve naše građane, napisao je Vučić na Instagramu.

On je rekao da je iskoristio priliku da američkom zvaničniku, još jednom, ukaže na izazove i pritiske sa kojima se suočavamo, "ponovivši da se Srbija iskreno i bezrezervno zalaže za očuvanje mira, stabilnosti i saradnje, ali i da nikada nećemo odustati od borbe za istinu, pravdu i odbranu nacionalnih interesa naše države i naroda".

- Iako se nismo saglasi po većini pitanja koja se tiču KiM, Srbija ceni angažman SAD kada je reč o insistiranju na primeni postignutih dogovora u dijalogu, a na prvom mestu formiranja ZSO, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: PUTIN U PEKINGU: Pogledajte ceremoniju dobrodošlice ruskom lideru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!