CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici

Novosti online

15. 05. 2024. u 10:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić predvodiće delegaciju Srbije na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici, a koja je zakazana za 23. maj, u 16 časova.

ЦЕЛА СРБИЈА ЋЕ ТОГ ДАНА БИТИ УЗ СВОГ ПРЕДСЕДНИКА: Кључан датум за наш народ - сви ће бити уз Вучића током расправе о Сребреници

Foto: UN Photo/Cia Pak

Diplomatska borba predsednika Vučića traje nedeljama unazad, a na dan kada će šef države voditi najtežu borbu do sada ceo srpski narod biće uz njega.

Sve diplomatske aktivnosti predsednika Vučića dovele su do toga da se termin održavanja Sednice više puta pomera, što je veliki uspeh i pobeda jedne male zemlje, a čiji je predsednik pokazao da je izuzetno hrabra i velikog srca, kao i to da je spremna da izbori da se njen glas poštuje i čuje svuda u svetu.

Predsednik Vučić je poremetio mnoge planove i pomrsio konce predlagačima i sponzorima rezolucije, jer nisu očekivali da će im Srbija pružiti otpor, te su stoga pomerali sednicu i menjali sam tekst.

Vučić je svojim diplomatskim aktivnostima pokazao da se naša država ni u kom trenutku neće predati i da će se na sve načine boriti za interese našeg naroda.

Šef naše države stigao je u diplomatskoj borbi do svakog kraja sveta - "od Pacifika do Kariba", kontaktirao sa afričkim državama, razgovarao sa svetskim liderima i svima predočio koliko je pogubna rezolucija o Srebrenici i da direktno krši Dejtonski mirovni sporazum.

Vučić je tokom borbe prvi put u istoriji organizovao da u sedištu Ujedinjenih nacija svedoče srpske žrtve rata u Bosni i Hercegovini i ispričaju svoju priču. Govorilo je osmoro srpskih logoraša, među njima i sestre Stanić, Dušanka i Svetlana, koje su imale osam i šest godina kada su bile zatočene u muslimanskom koncentracionom logoru za Srbe. Govorili su i Radenko Ubiparipović, Rajko Draganić, Dušan Magazin, Mladen Kuljanac, Željko Živak i Dijana Jovanović.

Zbog snažne borbe predsednika Vučića za srpski narod, tog 23. maja, u 16 časova, prema za sada najavljenom vremenu, cela Srbija će jasno stajati uz svog predsednika. Cela Srbija i ceo srpski narod, ma gde se našao, pratiće nastavak borbe da se u GS UN ne usvoji rezolucija koja je direktno protiv našeg naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku