OPOZICIJA ZLOUPOTREBILA REZOLUCIJU O SREBRENICI Brnabićeva reagovala: Poštujte Kodeks ponašanja poslanika

Novosti online

22. 04. 2024. u 13:03

U NARODNOJ skupštini Republike Srbije u toku je sednica tokom koje se očekuje usvajanje izmena Zakona o lokalnim izborima koje je zahtevala opozicija, kako bi se svi lokalni izbori održali 2. juna. Iako se sednica održava na njihov zahtev, predstavnici opozicionih poslaničkih grupa govore o svemu osim o tačkama dnevnog reda, pa je predsednica parlamenta Ana Brnabić morala da reaguje i apeluje na poslanike da poštuju kodeks poslanika.

ОПОЗИЦИЈА ЗЛОУПОТРЕБИЛА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ Брнабићева реаговала: Поштујте Кодекс понашања посланика

Foto: N. Skenderija

Tako je Aleksandar Jovanović Ćuta, u svom prepoznatljivom nepristojnom maniru, počeo da viče, upozorava predsednicu parlamenta, iznosi uvrede na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Jednom rečju, govorio je o svemu osim o onome što je zahtevao, a to je izmena Zakona o lokalnim izborima i o održavanju izbora drugog juna.

Nakon njega, poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević dobio je reč i takođe nastavio da priča o Aleksandru Vučiću i koristi Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da napadne predsednika Vučića i državu.

Nakon njegovog izlaganja, predsednica skupštine Ana Brnabić zamolila je narodne poslanike da se pridržavaju Kodeksa ponašanja poslanika, te da ne stavljaju lične i partijske interese iznad državnih i nacionalnih, pokazujući im kodeks.

- Nadam se da ovim ne kršim poslovnik, ali moram da reagujem. Poštovani narodni poslanci, ovo je Kodeks ponašanja narodnih poslanika. Molila bih sve koje nisu da se sa njim dobro upoznaju, kako bi na odgovoran i ozbiljan način predstavljali sve naše građane. Piše u članu 3 – da narodni poslanik u obavljanju poslaničke funkcije postupa u javnom interesu i da lični, privatni, interes grupe ili interes političke stranke ne bude iznad javnog interesa. Vi ste vašim govorima prekršili član 3 govoreći o toj nesrećnoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenicu koju pokušavaju da nametnu na silu, stavili ste vaš politički interes vaše političke grupe iznad javnog interesa, koristeći tu Rezoluciju da napadnete javni i državni interes. Tako da vas molim da to više ne radite. Hvala vam unapred - rekla je predsednica skupštine.

BONUS VIDEO: ZAŠTO SADA I ZAŠTO NA SRBIJU? Ministar Mali o razlozima pritisaka na Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)