KURTI MILITARIZUJE SEVER KOSOVA I METOHIJE: Ko hoće da glasa mora da prođe pored sedišta specijalaca

Novosti online

21. 04. 2024. u 13:26

LIDER albanskih separatista iz južne srpske pokrajine Aljbin Kurti militarizuje i nastavlja okupaciju severa Kosova i Metohije tako što je na severu Kosova i Metohije drži ROSU nadomak glasačkih mesta na kojima se glasa na referendumu.

КУРТИ МИЛИТАРИЗУЈЕ СЕВЕР КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Ко хоће да гласа мора да прође поред седишта специјалаца

Foto: D.Z.

Očigledno je da albanski separatisti nisu sproveli nikakvu deeskalaciju na severu, posebno u Zvečanu jer tu opštinu i dalje koriste za svoje "policijske" jedinice i zastrašivanje srpskog naroda.

U blizini biračkih mesta u opštini Zvečan, na mestu gde je bila kancelarija predsednika opštine, smeštena je jedinica NJSO, a to je specijalna jedinica za brzo delovanje - deo ROSU.

U ovoj zgradi, blizu sobe NJSO, su postavljena i biračka mesta na današnjem referendumu, pa svako ko bi pomislio da glasa morao bi da prođe i pored sedišta Kurtijevih specijalaca.

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas se organizuje referendum o opozivu gradonačelnika albanske nacionalnosti, izabranih prošle godine glasovima nekoliko procenata birača, a srpske partije na Kosovu i Metohiji pozvale su na bojkot.

Prošle godine na izbore u četiri opštine na severu Kosova i Metohije izašlo je 1.566 Albanaca i samo 13 ljudi srpske nacionalnosti, odnosno 0,029 odsto Srba na severu Kosova i Metohije, što je rezultiralo dolaskom na vlast aktuelnih, nelegitimno izabranih gradonačelnika.

Da bi referendum uspeo potrebno je da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)