BEOGRADSKI I LOKALNI IZBORI 2. JUNA: Prihvaćen predlog opozicije (VIDEO)

Novosti online

18. 04. 2024. u 12:14

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je odlučila da prihvati zahteve opozicije okupljene oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i da svi preostali lokalni izbori i beogradski izbori budu održani 2. juna.

БЕОГРАДСКИ И ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2. ЈУНА: Прихваћен предлог опозиције (ВИДЕО)

Foto: J. M.

Ona je rekla da će lokalne izbore raspisati u nedelju.

Na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, Brnabićeva je rekla da će to zahtevati izmenu Zakona o lokalnim samoupravama člana 35 i da je važno da se to uradi što pre. Brnabićeva je rekla da je tu odluku donela u konsultacijama sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Moja molba je da to završimo danas po podne, očekujem da taj predlog za izmenu zakona potpiše najveći broj poslanika, da sa tim predlogom idemo zajedno i pokažemo jedinstvo u teškim trenucima za sve naše građane. Nakon toga u subotu da budemo u plenumu i s obzirom na to da nema rasprave o ovome, da u subotu usvojimo zakon i da u nedelju raspišemo sve lokalne izbore - rekla je Ana Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠEŠELJ OTKRIO KOJE ZEMLJE SU GA LIČNO RAZOČARALE: Sedam država zabilo nož u leđa Srbiji