PAUNOVIĆ: Postoji unutaropoziciona kriza, tolerancija Ane Brnabić maksimalna

Novosti online

17. 04. 2024. u 22:34

POTPREDSEDNICA Narodne skupštine Snežana Paunović ocenila je danas da u Srbiji postoji unutaropoziciona kriza i da je tolerancija predsednice parlamenta Ane Brnabić dostigla maksimum.

ПАУНОВИЋ: Постоји унутаропозициона криза, толеранција Ане Брнабић максимална

fejsbuk

-Čitajući izjave kolege koje su prisustvovale današnjem kolegijumu, konstatujemo da ovde postoji kriza, ali ne politička, ni ustavna, nego unutaropoziciona, oko toga šta je finalni zahtev koalicije okupljene oko Srbija protiv nasilja, istakla je Paunović.

Ona je poručila da Srbija ne sme i neće biti talac usko partijskih interesa bilo koje političke partije, stranke, udruženja građana i njihovih percepcija koje, kako je navela, obezbeđuju mogućnost političkog profita.

-Tolerancija predsednice Narodne skupštine Republike Srbije gospođe Ane Brnabić, iz mog ugla, dostigla je svoj maksimum", istakla je Paunović i podsetila da je danas na predlog Brnabić da se razmotri zahtev da svi izbori budu objedinjeni i održani 2. juna, stigao odgovor opozicije da taj predlog više „nije na stolu.

Kako je navela, podeljeni stavovi unutar koalicije okupljene oko SPN, verovatno su motivisani "nerealnom procenom pojedinačnog profita unutar te koalicije".

-Apelujem na kolege narodne poslanike iz opozicionog bloka da ispoštujemo poverenje ukazano nam od građanki i građana Srbije i još jednom sednemo za sto, pre svega sa svešću da će se izbori za grad Beograd održati 2. juna, a da o datumu održavanja lokalnih izbora u ostalim gradovima i opštinama možemo i moramo razgovarati, istakla je Paunović.

Prema njenim rečima, bilo bi dobro da prevagne razum a ne lična ambicija ili umišljeni „bič“ bilo kog pojedinca, jer, kako je ocenila, kvalitet života građana Srbije u svim lokalnim samoupravama "usko je vezan za naše odluke i ne sme trpeti recidive samoživosti bilo koga od nas".

-Nadamo se još jednom krugu razgovora jer je idealna platforma za to tolerancija gospođe Brnabić i njena rešenost da po svaku cenu pomiri neslaganja između vladajuće većine i opozicionih predstavnika, ocenila je Paunović.

Ona je zaključila da sva ta zloupotreba, slobodno tumačenje i paušalna reprodukcija dosadašnjih razgovora, pre svega je politički neodgovorna, tendenciozna, nepoštena i, kako je istakla, "ostavlja prostor da se stekne utisak da je nacionalni interes, suverenitet i teritorijalni integritet Srbije manje važan pojedincima od njihove trke za potencijalnim tronom unutar opoziconog establišmenta", navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)