VULIN: Klan Belivuk-Miljković i Šarićev klan nismo hapsili jer smo sa njima povezani, već zato što nismo

Novosti online

17. 03. 2024. u 12:35

BIVŠI direktor BIA i ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da "klan Belivuk-Miljković i Šarićev klan nismo hapsili jer smo sa njima povezani, već zato što nismo "

ВУЛИН: Клан Беливук-Миљковић и Шарићев клан нисмо хапсили јер смо са њима повезани, већ зато што нисмо

Foto Ministarstvo odbrane

- Đilas se ljuti na Žiofrea, ne zato što misli da stranci ne treba da vladaju Srbijom, već zato što misli da je velika nepravda što ga stranci nisu doveli na vlast. I neću da ulazim u odnos kvislinga i gospodara, ali hoću da odgovorim na laži o vezama sa Šarićevim i Belivukovim klanom. Kao ministar policije, po naređenju predsednika Aleksandra Vučića, vodio sam operaciju hapšenja klana Belivuk-Miljković, baš kao što sam vodio hapšenje Šarića.

- Nismo ih hapsili po naređenju stranaca, već po sili našeg zakona i našeg Tužilaštva za organizovani kriminal. I nismo ih hapsili da bi odgovarali za manja dela i tako ih čuvali od većih kazni, već smo ih hapsili za zločine zbog kojih neće nikada izaći iz zatvora. Nije mi predsednik naredio da povedem rat sa najopasnijim klanovima na Balkanu i tako zauvek postanemo predmet njihove osvete  zato što smo u vezi sa njima, već zato što nismo i nismo ih ubili prilikom hapšenja kao što se radilo u vreme vlasti Demokratske stranke da se sakriju veze kriminalaca sa vlastima, već smo ih priveli žive zato što nemamo šta da krijemo. Hapsili smo ih po zakonu, a suđenja su javna i svakom dostupna zato što se ne bojimo laži, već zato što smo ponosni na istinu - poručio je doskorašnji direktor BIA i bivši ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagujući na pismo koje je lider SSP-a Dragan Đilas uputio ambasadoru Evropske unije u Srbiji Emanuelu Žiofreu, a u kome je izneo niz laži na račun vlasti u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)