VUČIĆ UGOSTIO DECU SA KiM: Kosovo je naša duhovna i državna kolevka (VIDEO)

Novosti online

17. 03. 2024. u 10:03

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa učenicima osnovnih škola sa Kosova i Metohije.

ВУЧИЋ УГОСТИО ДЕЦУ СА КиМ: Косово је наша духовна и државна колевка (ВИДЕО)

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

 

Obraćanje predsednika medijima - Kako su nas varali tobožnji prijatelji o članstvu Kosova u Savetu Evrope

- Očekujem samo loše vesti za nas i o tome ću da govorim narednih dana. Objasniću kako su nas varali tobožnji prijatelji, a tiče se članstva Kosova u Savetu Evrope. Nečija je namera da tera srpski narod što dalje od KiM, rekao je Vučić.

- Menjaćimo doktrine i pristup. Možete na silu da provodite sve, ali morate da priznate da ste proveli na silu. Na drugačiji način ćemo da razgovaramo. Uvek smo spremni za razgovor, ali sada sa drugačijim pristupom, kazao je predsednik.

Učenica Anđela Milošević iz Banjske -  nemamo srećno detinjstvo

Učenica sedmog razreda osnovne škole Banović Strahinja iz Banjske Anđela Milošević rekla je da deca na KiM nemaju srećno detinjstvo.

Ona je predsednku Srbije uručila crteže vršnjaka u znak zahvalnosti što se svakodnevno brine za nas na KiM

Predsednik Vučić je deci uzvratio poklonima, a onda ih pitao šta im je bilo najlepše u Beogradu. Mališani su uglas odgovorili: Zoološki vrt!

Predsednik sa decom sa KiM u Palati "Srbija"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas deci sa KiM koja su došla u beograd na dvadesetogodišnjicu strašnog pogroma srskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini koji istom žustrinom traje i danas.

- Čak i metode ne menjaju uz istu podršku onih koji su ih podržavali bombama 1999. godine. Hvala vam deco što zajedno sa nastavnicima i roditeljima, direktorima i da imate samo jedan glavni grad a to je Beograd i da ćete imati vremena d azavolite i druge delove vaše otadžbine, rekao je Vučić.

- Hvala svima vama iz Metohije koji ste ovde samo nekoliko dana posle terora nad vašim starijima. Hvala i vama iz junačke Banjske koju pokušavaju da proglase mestom zla, ne znajući koliko su patnje i zla doneli našem narodu na severu Kosova. Dobrodošla draga deco, vi ste neko, uprkos željanma onih koji su niko. Zato što ste vi neko, stojite i opstajete kao svoj na svome jer jeste svoj na svome, na našem KiM, kazao je predsednik Srbije.

- Kosovo je naša duhovna i državna kolevka, polručio je Vučić.

Foto: Printskrin/TV Pink

 

 -Hvala što imate poverenja u vaše nastavnike, a nastavnicima hvala što vas vaspitavaju.

 - Hvala svima vama iz Metohije koji ste ovde samo nekoliko dana posle terora nad vašim starijima. Hvala i vama iz Banjske, koju pokušavaju da naprave mestom zla, rekao je Vučić.

Oko stotinu školaraca iz Osojana, Goraždevca, sela Banje, Banjske, Štrpca, Vitine, Novog Brda, Gnjilana i Kosovske Kamenice boravi ovog vikenda u Beogradu u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U pratnji svojih nastavnika stigli su juče u glavni grad, obišli neke od znamenitosti prestonice, između ostalog posetili su i Zoološki vrt u društvu predsednika Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Foto: Printskrin/TV Pink

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (49)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!