OVO JE TIHA OLUJA - PROSVETNI RADNICI U ŠILOVU ZABRINUTI: Trpimo pritiske, 25 godina živimo u getu (FOTO)

Novosti online

07. 03. 2024. u 15:28

VEĆ više od mesec dana, građani Šilova se suočavaju s nedostatkom dinara u pošti, što je dovelo do ozbiljnih posledica za mnoge.

ОВО ЈЕ ТИХА ОЛУЈА - ПРОСВЕТНИ РАДНИЦИ У ШИЛОВУ ЗАБРИНУТИ: Трпимо притиске, 25 година живимо у гету (ФОТО)

Foto: Printskrin

Danas se ispred pošte okupilo stotinak prosvetnih i zdravstvenih radnika, izražavajući svoje nezadovoljstvo i zabrinutost zbog situacije u kojoj se nalaze.

„Danas smo se ovde okupili da izrazimo nezadovoljstvo koje traje mesecima unazad, a koje je kulminiralo prošlog meseca zbog zabrane dinara. Danas je, kao što vidite, došlo mnogo mladih ljudi. Juče smo primili platu, došli smo da je podignemo, međutim, dinara nema. Sada treba da odlazimo za Bujanovac ili Vranje, što iziskuje dodatne troškove“ izjavio je profesor Miloš Vasić.

Ogorčenje nije prisutno samo među prosvetnim i zdravstvenim radnicima, već i među penzionerima i invalidima, koji se suočavaju s istim problemom. Mnogi od njih su primorani da plate nekoga da ih odveze do Bujanovca ili Vranja, kako bi podigli svoje socijalne naknade.

Foto: Printskrin

 

Putovanje do centralne Srbije iziskuje i dodatne troškove i napore, s obzirom na to da mnogi moraju prevaliti i do stotinu kilometara u oba smera.

„Kući imam babu i dedu, kako njih da odvedem u Vranje? Imaju preko 80 godina, kako da podignu svoje penzije. Imam komšije koji su u kolicima, koji su invalidi... Lako je možda meni koji sam mlad, ali i meni stvara dodatne troškove. Ja dva puta mesečno primam platu, jer treba svaki put da odlazim u Bujanovac i u Vranje. Ne znam kako će se sve ovo završiti, ja bih rekao da je ovo neka vrsta tihe 'Oluje'. Srpski narod našao se uza zid. Godinama unazad trpimo pritiske, mi 25 godina živimo u savremenom getu”, ogorčen je Vasić.

Foto: Printskrin

 

Dok se borba za rešavanje ovog problema nastavlja, ostaje pitanje kako će građani Kosovskog Pomoravlja, u ovoj teškoj situaciji, obezbediti osnovne životne namirnice i očuvati svoju egzistenciju.

BONUS VIDEO: HAOS NA CETINjU: Crnogorski nacionalisti protestuju ispred parlamenta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu