STIGLA POTVRDA IZ BRISELA: Sutra sastanak Beograda i Prištine o dinaru

Милица Шкорић
Milica Škorić

26. 02. 2024. u 15:44

EVROPSKA unija je potvrdila da će se sastanak na kojem će se raspravljati o uredbi Centralne banke takozvanog Kosova (CBK), kojom je ukinuto korišćenje dinara na teritoriji južne srpske pokrajine, održati sutra.

СТИГЛА ПОТВРДА ИЗ БРИСЕЛА: Сутра састанак Београда и Приштине о динару

Foto AP

- Sastanak u okviru dijaloga će se fokusirati na pronalazak rešenja za mnoga otvorena pitanja u vezi sa nedavnom odlukom Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju. Biće ovo uobičajeni format dijaloga. Obe strane su potvrdile svoje učešće - izjavila je portparolka EU Nabila Masrali.

Poziv za sastanak je prošle nedelje uputio specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, ali održavanje susreta je bilo neizvesno jer je prištinska strana oklevala da učestvuje.

Radio slobodna Evropa (RSE) saznaje da će Prištinu na sastanku predstavljati guverner Centralne banke tzv. Kosova Ahmet Ismaili.

- Centralna banka (tzv.) 'Republike Kosovo' je odavno izrazila spremnost da se angažuje i sastane sa Narodnom bankom Srbije (NBS), kako bi posredovala u pronalaženju najlakšeg rešenja za transfer novčanih sredstava putem bankarskih kanala na računima korisnika, u evrima - rekli su za RSE.

BONUS VIDEO: ODLUČNOST VUČIĆA DONEĆE REŠENjE ZA OPSTANAK SRBA NA KiM Danijela Vujičić za “Novosti”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024