"KAO DA GLEDAM LIKOVE IZ STRIPA..." Medvedev oštro o Bajdenu i Trampu - Služe kao povod za beskonačne šale koje kruže po internetu

Novosti online

22. 02. 2024. u 11:55

TRENUTNI i bivši predsednici Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden i Donald Tramp podsećaju na likove iz stripova ili iz današnjih mimova i služe kao povod za beskonačne šale koje danas kruže po mrežama i internetu, ocenio je bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev u nešto otvorenijem razgovoru sa ruskim medijima.

КАО ДА ГЛЕДАМ ЛИКОВЕ ИЗ СТРИПА... Медведев оштро о Бајдену и Трампу - Служе као повод за бесконачне шале које круже по интернету

Foto: Tanjug/AP

- Da, oni imaju neke slične karakteristike ličnosti sa američkim političarima prošlog veka, ali kada gledam na aktuelnog predsednika i prethodnog, stalno imam osećaj da gledam likove iz stripa - poručio je Medvedev.

Dodao je da je veoma teško uporediti Bajdena s Ruzveltom, Ajzenhauerom, Kenedijem, Niksonom, Fordom pa čak i Reganom.

- To su principijelno različiti političari. I to je za Ameriku, verovatno, velika nesreća - prokomentarisao je.

- Moja trenutna funkcija mi dozvoljava da govorim kategoričnije i otvorenije nego tokom nekih drugih perioda, bez potrebe da gradim neku direktnu diplomatsku komunikaciju sa njima - nastavio je dalje Medvedev i istakao da smatra da između SAD i Rusije neće biti normalnih odnosa u narednim decenijama, ako se uzme u obzir sve što se desilo.

- Najveća pretnja današnjice nisu klimatske promene, već bolesni starci poput Bajdena, koji su već zapali u dementno stanje i koji su spremni da pokrenu rat protiv Rusije - dodao je.

Na pitanje da li će Moskvi biti lakše da gradi odnose sa Vašingtonom ukoliko na vlast ponovo dođe Tramp, Medvedev je odgovorio:

- Nama je u najvećoj meri svejedno ko je na vlasti u SAD. Apsolutno nam je svejedno sa kim (treba da sarađujemo), pošto između nas postoji jedan pravi antagonizam i te razlike neće biti prevaziđene u narednim godinama.

Ali, kako kaže, ni američkoj dubokoj državi nije mnogo bitno ko će biti na vlasti.

Bitno im je da "sve drže u rukama", "nije im bitno ko je na vlasti - da li demokrata ili republikanac, smešni deda, koji zaboravlja prezimena lidera drugih zemalja ili neki dosta čvrst rukovodilac".

Govoreći o unutrašnjim problemima Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je da je u interesu Moskve da situacija u toj zemlji bude stabilna i da ne dođe do građanskog rata ili otcepljenja Teksasa, što je pre 20 godina delovalo kao glupost, a o čemu se danas razgovara. 

- Ukoliko mislite da se mi ovome jako radujemo - grešite. Razlog je jednostavan: Amerika je ipak najvažniji svetski igrač, ima ogroman potencijal. Amerika je naš direktan protivnik, ali s druge strane i partner u pregovorima o nuklearnim potencijalima - naglasio je bivši predsednik Ruske Federacije.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024