VLAST DOLAZI, ĐILASOVI NEĆE: Izborni proces ušao u finiš, kosultacije kod predsednika sledeće nedelje

S.S.R.

22. 02. 2024. u 07:00

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio je za ponedeljak početak konsultacija sa izbornim listama, što je uvod u konačni raslet i formiranje nove Vlade Srbije. Iz stranaka vlasti - SNS, SPS - JS - Zeleni Srbije i SVM su najavili da će se odazvati pozivu, dok opoziciona lista "Srbija protiv nasilja" neće ići na Andrićev venac.

ВЛАСТ ДОЛАЗИ, ЂИЛАСОВИ НЕЋЕ: Изборни процес ушао у финиш, косултације код председника следеће недеље

Foto I. Marinković

- Krenuću u konsultacije u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije, verujem da ću tokom sledeće nedelje razgovarati sa onima koji žele da razgovaraju i da poštuju Ustav i zakon ove zemlje, jer biće naravno i onih koji će da vam napišu pet saopštenja i deset izjava zašto neće da dolaze na razgovore. Posle toga ću biti spreman da odredim mandatara. Sada kada su mandati u Narodnoj skupštini verifikovani uveren sam da taj posao možemo da uradimo relativno brzo i potpuno efikasno - rekao je Vučić.

Predsedništvo i Savet Saveza vojvođanskih Mađara održali su radni sastanak, na kome je usvojena završna verzija Nacrta koalicionog sporazuma sa SNS.

- Radi se o značajnom dokumentu koji ima i jedan poseban dodatak vezan za infrastrukturne projekte. Očekujemo da će i dalje biti deo vladajuće većine, kako u Skupštini Srbije tako i Skupštini AP Vojvodine, jer je to jedini način da se projekti predviđeni pomenutim sporazumom i ostvare - rekao je predsednik SVM Balint Pastor.

Potpredsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović istakao je da koalicija "Srbija protiv nasilja" neće učestvovati u konsultacijama:

- Učešće opozicije u ovim konsultacijama bilo bi potpuno besmisleno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (50)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)