BEZ NOVE RUNDE DIJALOGA Stano tvrdi: Nemamo ništa na osnovu čega bismo najavili novi sastanak

Милица Шкорић
Milica Škorić

19. 02. 2024. u 16:46

PORTPAROL Evropske komisije Peter Stano izjavio je da u ovom trenutku Evropska unija ne može da najavi novu rundu dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou.

БЕЗ НОВЕ РУНДЕ ДИЈАЛОГА Стано тврди: Немамо ништа на основу чега бисмо најавили нови састанак

Foto: Jutjub printskrin/tvk3

- Nemamo ništa na osnovu čega bismo mogli da najavimo mogući dijalog na visokom nivou - rekao je on osvrnuvši se na izjavu srpskog predsednika Aleksandra Vučića da očekuje poziv u Brisel ovih dana i da se nada nekom rešenju, povodom odluke Prištine da zabrani korišćenja dinara na Kosovu.

Boreljov predstavnik za medije je takođe rekao da ne može da govori o tome šta je srpski predsednik imao na umu kada je, posle razgovora s Boreljom i Lajčakom, naveo da mu se čini "da EU ili nema, ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini koja na svaki način pokušava etnički da očisti Kosmet od Srba".

Stano je za jednostrane akcije Kurtija rekao da "nema ništa više da navede osim onoga što je Borelj predočio posle susreta sa Kurtijem i Vučićem u Minhenu".

Borelj je u poruci preko mreže Iks poručio da se "održiva stabilnost i mir u regionu mogu postići samo kroz normalizaciju odnosa (tzv.) Kosova i Srbije".

- A put ka tome vodi kroz dijalog uz posredovanje EU - zaključio je evropski visoki predstavnik.

BONUS VIDEO: ĐILAS I EKIPA SA NjOM RUŠE SRBIJU - Presrećna Viola fon Kramon čestitala Kosovu "dan nezavisnosti"

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!