VATROMETI, SVETLOSNE PREDSTAVE I 500 DRONOVA: Državni praznik obeležen svečanije nego ranijih godina uz bogat program

D.B.M.

17. 02. 2024. u 07:00

DAN državnosti proslavljen je svečanije nego prethodnih godina. Posle zvanične ceremonije u Predsedništvu uključene su 3D umetničke svetlosne instalacije na fasadama Instituta Servantes, Narodnog muzeja Srbije, Narodnog pozorišta, i Palate "Srbija". Ispred Starog dvora upriličen je vizuelni spektakl, multimedijalni program "Oživljavanja", sa epohalnim motiva iz srpske istorije.

ВАТРОМЕТИ, СВЕТЛОСНЕ ПРЕДСТАВЕ И 500 ДРОНОВА: Државни празник обележен свечаније него ранијих година уз богат програм

Foto: Novosti

Performans pod nazivom "Slava i trajanje" oživeo je motive ustanka, ustava i drugih simbola državnosti, a uz pomoć veštačke inteligencije obratili su se vožd Karađorđe i knez Miloš. Hor je izveo pesmu ustanika Srbije "Vostani Serbije".

U Beogradu je 500 dronova izvelo koreografiju trasom dužom od 750 metara rečnog toka. Krenuli su sa Kalemegdana, zaustavili se kod Kule Beograd i tu formirali srpsku zastavu. Od 20.30, istovremeno u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, kao i u gradovima Republike Srpske, organizovan je veličanstveni vatroment. Vatromet je trajao šest minuta i 52 sekunde, a u glavnom gradu je za to vreme na Kuli Beograd bila prikazana srpska trobojka, kao i poruka: "Živela Srbija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)