SRPSKA OPOZICIJA ŠURUJE SA KURTIJEM: Isplivala fotografija - cilj je jedan, priznati nezavisno Kosovo

Novosti online

11. 02. 2024. u 09:47

LAŽNI premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti slikao se sa Andreasom Šiderom, poslanikom Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom parlamentu.

СРПСКА ОПОЗИЦИЈА ШУРУЈЕ СА КУРТИЈЕМ: Испливала фотографија - циљ је један, признати независно Косово

Foto: Novosti

Ima neka tajna veza.

Fotografija je nastala nedavno na jednom skupu Partije evropskih socijalista i još jedan je dokaz da opozicija u Srbiji šuruje sa mrziteljem Srbije Aljbinom Kurtijem.

Sada je jasno zašto je Kurti podržao opozciju u Beogradu, osmesi i prisan zagrljaj govore više od hiljadu reči.

I Kurti i srpska opozicija imaju isti cilj, da priznaju nezavisnost Kosova. Najbolji dokaz za to je isti govor koji je lažni prmeijer održao u SB UN, kao i opozicija u Evropskom parlamentu.

Podsetimo, Andreas Šider svojim izjavama i optužbama podržao je opoziciju u Srbiji, ne navodeći dokaze o nepravilnostima na nedavnim izborima.

Foto: Novosti

- Šider zauzima nediferenciran stav, a da sam nije identifikovao izborne nepravilnosti. Ovo je sumnjivo, ali tipično za njega i njegovu stranku. Čak i da želi da podrži opoziciju u Srbiji, što je legitimno, treba to otvoreno da kaže, a ne da tvrdi da se ponaša kao neko ko je neutralan - naglasio je šef delegacije FPOe u Evropskom parlamentu i nosilac liste te stranke na evropskim izborima Harald Vilimski.

On je istakao da je potpuni apsurd što upravo Šider govori o izbornim nepravilnostima.

- SPOe, stranka Andreasa Šidera, nije uspela ni da održi svoju skupštinu kako treba, pa bi trebalo da brine o svojoj partiji umesto da se meša u tuđe stvari - podvukao je Vilimski.

Foto: Profimedia

Šef spoljnopolitičkog odbora FPOe Maksimilijan Kraus je odgovorio da Šider i ne zna da je u Srbiji na osnovu dvojnog državljanstva dozvoljeno glasanje na izborima. U svojoj oštroj kritici kaže:

- To neznanje bi bila apsolutna sramota i nedostojno jednog poslanika u Evropskom parlamentu. Dok Šider želi da dozvoli strancima da učestvuju na izborima u Austriji, sprečava građane Srbije. To je apsurdno.

Izgubio kredibilitet

Maksimilijan Kraus je podsetio da su se SPOe, ali i Narodna partija Austrije (OeVP) često jednostrano zalagale za interese tzv. Kosova i da nisu bile objektivne u svojim stavovima.

- Šider je s tim u vezi izgubio kredibilitet. Odluka za koga će glasati Austrijanci srpskih korena ostaje na biračima. FPOe sa šefom delegacije u Briselu, Haraldom Vilimskim je najbolji izbor - naglasio je Kraus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!