BRUKA: Opozicija zviždi najboljem matematičaru sveta, a prekosutra će u Briselu aplaudirati ljudima koji tzv. Kosovo zovu republikom

Novosti online

06. 02. 2024. u 10:12

DNO koje je dotakla opozicija okupljena oko Dragana Đilasa, jutros je probijeno od strane njih samih i to na način kakav nije viđen na srpskoj političkoj sceni.

БРУКА: Опозиција звижди најбољем математичару света, а прекосутра ће у Бриселу аплаудирати људима који тзв. Косово зову републиком

Foto: Printskrin

Danas se u Beogradu održava konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije. Običaj je da toj prvoj sednici predsedava najstariji poslanik koji će u naredne četiri godine predstavljati građane, sa koje god liste bio. Igrom slučaja, danas je ta čast pripala čuvenom Stojanu Radenoviću, čoveku sa liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane, koji je četiri godine zaredom proglašavan za najboljeg matematičara na svetu.

Ko je Stojan Radenović?

Da Đilasova opozicija zna bar nešto, a ne zna ništa, makar bi se danas suzdržala od svojih standardnih performansa, koji više priliče ulici i cirkusu, nego najvišem zakonodavnom telu jedne zemlje. To bi morala da uradi, s obzirom na to da su iskazali vrhunsko nepoštovanje prema čoveku koji je najzaslužniji što se Univerzitet u Beogradu 2016. godine plasirao među 300 najboljih na prestižnoj Šangajskoj listi! Oni ne dozvoljavaju da govori naučniku koji je četiri godine zaredom bio na listi 100 najuticajnijih naučnih umova u oblasti matematike u svetu. Osobi koja je sa 65 domaćih i preko 150 stranih koautora, objavila oko 400 radova u međunarodnim časopisima, od čega je više od 200 časopisa sa SCI liste!

Oni ne znaju da je Radenović 2019. godine odlučio da se vrati u Srbiju i pomogne svojoj zemlji u daljem razvoju nauke, uprkos tome što je imao primamljive ponude iz inostranstva. I sve ovo nije bilo dovoljno Mariniki Tepić, Đilasu, ponavljaču Mikiju Aleksiću i večitom studentu Radomiru Lazoviću da ukažu ovakvoj veličini minimum poštovanja. Možda, kada bi Radenović bio upravo kao Miki Aleksić, ponavljač razreda u srednjoj školi, ili Radomir Lazović, večiti student umesto najbolji matematičar na svetu, možda bi se opozicija suzdržala. 

Koliko je ovo pljuvanje u lice svim građanima Srbije, a ponajviše onima koji su dali glas ovoj koaliciji, politički cirkusanti nikada neće razumeti. Pretpostavlja se da niko pri zdravoj svesti ne bi glasao da političari lupaju u klupe, zvižde i okreću leđa bilo kome, a ponajviše naučniku svetskog kalibra kakav je Stojan Radenović. Danas je pala i u vodu farsa oko odbijanja mandata, pošto će ovi ljudi biti plaćeni novcem svih građana za ovo što danas rade! Dakle, plate i dnevnice će uzeti, a za interese građana se neće boriti, već će ponižavati najbolje među nama.

Ono što je najveće poniženje za Srbiju jeste činjenica da će lideri ovog dela opozicije koliko prekosutra biti u Briselu gde će biti manji od makovog zrna! Tamo će aplaudirati evroparlamentarcima koji će doneti rezoluciju protiv Srbije u kojoj govore sve najgore o našoj zemlji. Isti poslanici koji osuđuju Srbiju što ne priznaje Kosovo i Metohiju kao državu, koji traže kažnjavanje Srbije što “narušava ustavni poredak takozvanog Kosova”, koji traže izolaciju Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji. Njima će aplaudirati, oduševljavati se njima i gledati ih sa poštovanjem, a matematičaru koji je uveo Univerzitet u Beogradu među 300 najboljih na svetu danas zvižde i ne dozvoljavaju mu da priča?!

I posle se pitaju zašto ih narod neće i izmišljaju priče o ukradenim izborima….

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)