BRNABIĆEVA O REZOLUCIJI EVROPSKOG PARLAMENTA: To je dodatni pritisak na Srbiju, nema veze sa izborima

Novosti online

05. 02. 2024. u 10:32

REZOLUCIJA Evropskog parlamenta (EP) nema nikakve veze sa izborima, već je vid dodatnog političkog pritiska na Srbiju, kao i na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku koja ima većinu u budućem parlamentu i činiće okosnicu buduće Vlade Srbije, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

БРНАБИЋЕВА О РЕЗОЛУЦИЈИ ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА: То је додатни притисак на Србију, нема везе са изборима

Foto: Tanjug

- Rezolucija je vid pritiska i neki vid kazne za dve osnovne stvari, od kojih je prva to što, kako kažu, kršimo ustavnost tzv. Kosova, a što nam Evropski parlament zamera i zbog čega je Aleksandar Vučić insistirao i odlučio da Srbija glasa protiv članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope, što su mu takođe u rezoluciji Evropskog parlamenta zamerili u oktobru 2023 - rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Ocenila je da je rezolucija kazna zato što Srbija lobira protiv priznavanja državnosti tzv. Kosova i zato što lobira za povlačenje priznanja nezavisnosti i navela da sve to piše u rezolucijama Evropskog parlamenta.

Dodala je da je ovo kazna zato što se predsednik Srbije bori za samostalnu i nezavisnu državu čiji je deo i Kosovo i Metohija i još jedno upozorenje i još jedan vid pritiska zato što Vučić i dalje odoleva da ne uvede sankcije Rusiji.

- Rezolucija nema nikakve veze sa izborima. Oni naravno podržavaju one kao što su Marinika Tepić ili Dragan Đilas - članovi Evropske partije socijalista koja je jasno podržala i stavila svoj potpis na deklaraciju kojom se traži članstvo Kosova u Evropskoj uniji - rekla je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: BRNABIĆ JASNA: Nisam Dragan Đilas da određujem ko je novinar a ko ne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić