KURTIJEV REŽIM ZAPOČINJE ETNIČKO ČIŠĆENJE NA KIM: Srpska lista upozorava na odsustvo reakcije EU i KFOR-a

Novosti online

02. 02. 2024. u 13:21

SRPSKA lista saopštila je, povodom današnjih upada tzv. kosovske policije u Privremene organe u Peći, Istoku i Klini, da je očigledno da režim Aljbina Kurtija želi da po principu blickriga protera srpske institucije, SPC i srpski narod koristeći pasivnost zapadnih centara moći.

КУРТИЈЕВ РЕЖИМ ЗАПОЧИЊЕ ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ НА КИМ: Српска листа упозорава на одсуство реакције ЕУ и КФОР-а

Foto: Srpska lista

Srpska lista navodi da je talas zatiranja svega srpskog na Kosovu i Metohiji pod dirigentskom palicom Kurtija i uz glasno ćutanje međunarodne zajednice nastavljen danas upadom u Privremene organe opština Peć, Istok i Klina i ističe da, uz brutalni upad desetine do zuba naoružanih specijalaca u mirna srpska sela, Kurtijev režim sprovodi etničko čišćenje srpskih sredina na KiM dok EU ćuti, a KFOR ni na koji način ne reaguje, iako ima obavezu da zaštiti mir, sigurnost i slobodu svih građana, bez obzira na nacionalnost.

"Očigledno je da Kurtijev režim želi da po principu blickriga protera srpske institucije, Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod koristeći pasivnost Zapadnih centara moći, koje srpski narod smatra direktnim saučesnikom u ovim antisrpskim akcijama režima u Prištini", ističe se u saopštenju.

Srpska lista je pozvala srpski narod da ostane miran i suzdržan kako ne bi dali povod, kako je navedeno, "okupacionim falangama da koriste silu i hapse poštene i časne srpske domaćine, upadaju u srpske domove i ugroze bezbednost svojih porodica". Koliko god nam svima bilo teško, moramo da sačuvamo prisebnost i jedni druge, jer ni ovo zlo neće doveka trajati, dodaje Srpska lista i ukazuje da delovanje Prištine treba posmatrati kao delovanje okupatora i nikako drugačije, jer režim u Prištini ne poštuje ni sopstvene zakone i pravila kojima se garantuju prava srpskog naroda.

Pozivamo i našu državu da najhitnije reaguje i zahteva od Evropske unije i KFOR-a da spreči Kurtija u obračunu sa srpskim narodom na ovim prostorima jer se ovaj zulum ne može trpeti te će dovesti do egzodusa srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta, navedeno je u saopštenju.

Tzv. kosovska policija upala je danas u Privremene organe opština Peć (u Goraždevcu), Istok (u mestu Osojane) i Klina (u selu Vidanje).

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!