MORA DA PREKINE SA JEDNOSTRANIM AKCIJAMA: Oštra poruka Ričarda Grenela Kurtiju (FOTO)

Novosti online

31. 01. 2024. u 18:35

UKOLIKO kosovski premijer Aljbin Kurti želi da Amerikanci nastave da plaćaju i štite bezbednost regiona Nato trupama, onda mora da prestane sa jednostranim merama koje ugrožavaju bezbednost 572 Amerikanaca na Kosovu.

МОРА ДА ПРЕКИНЕ СА ЈЕДНОСТРАНИМ АКЦИЈАМА: Оштра порука Ричарда Гренела Куртију (ФОТО)

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/AP

To je poručio bivši izaslanik za Balkan ranijeg američkog predsednika Donalda Trampa, Ričard Grenel.

- Ako Aljbin Kurti želi da Amerikanci nastave da plaćaju i štite bezbednost regiona Nato trupama, onda mora da prestane sa jednostranim potezima koji ugrožavaju bezbednost 572 Amerikanca iz Teksasa, Oklahome, Ajove, Roud Ajlenda (a uskoro i Džordžije ) koji trenutno služe na Kosovu. Bajdenov tim i američki Senat više ne mogu odbaciti njegovo neispravno ponašanje ignorisanjem zahteva međunarodne zajednice. On svojim postupcima dovodi u opasnost živote Amerikanaca - naglasio je Grenel u objavi na društvenoj mreži „X“.

Grenel je istakao da Kurti mora da obustavi svoju ratobornost, jer bi u suprotnom američke trupe trebalo da budu povučene iz bezbednosnih razloga.

- Međunarodna zajednica mora odmah da se pozabavi najnovijim Kurtijevim jednostranim akcijama i odbacivanjem zahteva SAD i EU - konstatovao je on.

(Kosovo online)

BONUS VIDEO - NI SUZE NI PLAČA: Otac ubijene Angeline otkrio kako je izgledao susret Koste i njegove majke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije