VUČIĆ SA MARICOM MIHAJLOVIĆ: Jako mi je žao i jako mi je teško, dete da vratimo ne možemo (VIDEO)

Novosti online

25. 01. 2024. u 12:25 >> 12:42

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u posetu porodilju Maricu Mihajlović iz Sremske Mitrovice koja je na porođaju izgubila dete.

ВУЧИЋ СА МАРИЦОМ МИХАЈЛОВИЋ: Јако ми је жао и јако ми је тешко, дете да вратимо не можемо (ВИДЕО)

FOTO: Novosti

- Jako mi je žao i jako mi je teško, dete da vratimo ne možemo, hvala što ste došli, rekao je predsednik dodavši da je čuo da je molila za carski rez i da je čuo da su babice bile fer i da su u najvećem delu potvrdile ono što je rekla - rekao je predsednik.

Foto: Novosti

- Posebno mi je žao deteta, posebno što je to prvo dete moralo da bude - rekao je i dodao da je čuo i za socijalni problem gde će država da pomogne i još neke sitnice da učini. Rekao je Marici da ga pita šta god hoće, da mu kaže šta god hoće, pa je kazao da ne donosimo presude pre suđenja, ali da ćemo u budućnosti da ustanovimo neka nova pravila u tom postupanju - naveo je Vučić.

Foto: Novosti

Marica Mihajlović zahvalila se predsedniku što ih je primio. 

- Nadamo se da će biti pravde. Nadam se da se ovako nešto neće više nikome desiti. 

Predsednik je rekao da će država pomoći ovu porodicu, s obzirom na socijalne probleme o kojima su prethodno razgovarali. 

- Danijele, jesi li je bar malo utešio - upitao je njenog supruga Danijela pa joj zahvalio na poštenju, hrabrosti i iskrenosti da se drugima ovakve stvari ne bi ponovile.

Predsednik je potom zamolio da sa Maricom i njenima ostane malo nasamo.

Foto: Novosti

Podsetimo, slučaj Marice Mihajlović dospeo je u žižu javnosti kada je porodilja objavila da je izgubila bebu nakon nasilnog porođaja, a lekara M. M. optužila za akušersko nasilje i smrt deteta.

Porodilja Marica Mihajlović (26) potvrdila je ranije za "Novosti" da je sa suprugom Danijelom preuzela nalaz 10 dana posle porođaja u kome piše da je smrt bebe Elene Novakov posledica nasilnog porođaja. To je potvrđeno obdukcijom, a navedeno je u zvaničnom obdukcionom nalazu Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodina u Novom Sadu.

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

FOTO: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)