OPOZICIJA NASTAVLJA CIRKUS ISPRED RIK: Gađali RIK jajima, proteste pretvorili u žurku

Novosti online

19. 12. 2023. u 18:30 >> 21:54

KOALICIJA Srbija protiv nasilja okupila je i danas demonstrante ispred zgrade u kojoj se nalazi RIK, a blokirali su i ulicu Kneza Miloša u Beogradu.

ОПОЗИЦИЈА НАСТАВЉА ЦИРКУС ИСПРЕД РИК: Гађали РИК јајима, протесте претворили у журку

Foto: Printskrin N1

Brnabić: Savetnik Šolaka na protestu

Premijerka Srbije Ana Brnabić napisala je na Tviteru da je na protestu i Delić.

- Evo ga i Đelić. Direkt iz Pariza, savetnik Šolaka. Sve uzeo od ove zemlje i ovog naroda. Bio ministar za nauku kad ni 1 naučno-tehnološki park (NTP) nije izgrađen, ni 1 naučni institut osnovan. Sad, valjda, pita dokle više NTP-ova, dokle ulaganja u nauku? Šolak okom, oni skokom - napisala je premijerka.

Foto: Printskrin

Opet gađali RIK jajima

U 20:23 časova, predstavnici neformalne grupe "Studenti protiv nasilja" su ponovo otpočeli gađanje zgrade RIK-a jajima, dok su pojedini zapalili baklje.

Protest ispred RIK se pretvorio u žurku


Mržnja prema Srbima iz RS

Mržnja koju "Srbija protiv nasilja" širi prema Srbima iz Republike Srpske je počela da uzima maha i zapatila se i među njihovim pristalicama.

Tako je jedan od starijih sugrađana, koji učestvuje u cirkusu koji okupljeni oko liste "Srbija protiv nasilja" i Dragana Đilasa i danas prave pred zgradom Republičke izborne komisije tražeći da se ponište potpuno regularni beogradski izbori na kojima su izgubili, dao svoj savet opoziciji preko programa televizije N1:

"I opozicija je kriva, morali su da spreče dolazak Srba iz Republike Srpske, da ih stopiraju na granici, da ne mogu da uđu ovde!" - rekao je on. 

Tako je jedan od starijih sugrađana, koji učestvuje u cirkusu koji okupljeni oko liste "Srbija protiv nasilja" i Dragana Đilasa i danas prave pred zgradom Republičke izborne komisije tražeći da se ponište potpuno regularni beogradski izbori na kojima su izgubili, dao svoj savet opoziciji preko programa televizije N1: "I opozicija je kriva, morali su da spreče dolazak Srba iz Republike Srpske, da ih stopiraju na granici, da ne mogu da uđu ovde!" - rekao je on.

Iako je sinoć bilo velikih incidenata, pa je čak i fizički napadnut direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević kada je krenuo kući.

Demonstranti su se sinoć okupili kako bi tražili ponavljanje izbora u Beogradu, a nekoliko sati pravili su haos ispred zgrade Republičke izborne komisije, gde je atmosfera bila više nego tenzična.

Foto: Printskrin N1

Nasilni demonstranti su sinoć i gađali jajima, flašama i toalet papirom zgradu RIK, novinare, ali i lidere opozicije.

Večeras, demonstranti traže naciolnalnu frekvenciju za televiziju u vlasništvu Dragana Šolaka.

I večeras su demonstranti gađali zgradu RIK.

Foto: Printskrin N1

Ko je nasilnik sa protesta?

Nasilnik sa sinoćnog protesta koji je predstavljao "studente" zapravo je Nikola Ristić iz Beograda, jedan od ključnih saradnika nemačkog Dojče velea.

Ristić, koji je postrojavao studente na sinoćnjem protestu i davao instrukcije kako bi onemogućili Kovačevića da napusti zgradu RIK-a, direktor je i vlasnik preduzeća čiji je glavni finansijer nemački Dojče vele.

Naime, Nikola Ristić dobio je ponudu od Norberta Šinkovića, regionalnog projekt menadžera Dojče velea, da bude "konsultant za monitoring". Norbert je tokom 2023. godine nudio novac za ove usluge u sklopu "regionalnih medijskih projekata", čiji su nosioci nemački Dojče vele i "Nemačka organizacija za međunarodnu pomoć". U pitanju su projekti za promociju medija na društvenim mrežama. Ta ponuda upućena je Nikoli Ristiću.

Foto: Printskrin

Ristićeva kompanija DP media sarađuje, pored Dojče velea, i sa CRTOM i Istinomerom.

Inače, Ristić je veoma zainteresovan i za rad srpske službe BIA, kojom je navodno "veoma fasciniran".

Početkom februara 2023. godine, Ristić je obavestio V.V., službenika kompanije NCR iz Beograda, da je dobio ponudu da se kandiduje za člana Saveta za mlade Vlade Srbije, kao i da je u prethodnom periodu iznosio afirmativne komentare na račun rada srpskih bezbednosnih službi o kojima, navodno, već duže vreme ima izgrađene pozitivne vrednosne stavove. Inače, Ristićevi poznanici navode njegovu fasciniranost bezbednosnim i obaveštajnim službama, a naročito BIA o kojoj se u brojnim prilikama izražava afirmativno.

Od Ristića smo pokušali da dobijemo komentar na to što njegovu firmu finansira nemački Dojče vele i zbog čega je učestvovao u napadu na Kovačevića, na šta je on rekao da ne daje izjave za "Novosti" i da se razgovor nije desio.

Momci koji su divljali ispred RIK priznali u policiji: Đilas i Marinika nam daju po 150 evra da pravimo haos

Dragoslav Milojević (20) iz Jagodine, jedan od dvojice mladića koji su sinoć fizički napali Kovačevića u policiji je priznao da su mu lideri koalicije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas i Marinika Tepić platili da izaziva nerede.

On je u policiji ispričao da mu mesecima unazad Đilas i Tepićeva daju po 150 evra nedeljno kako bi fizički napadao državne funkcionere, uz obavezu i da prisustvuje na svakom protestu i izaziva haos. Rekao je da ima saznaja da osim njega Đilas plaća i druge studente, mahom iz Beograda i Niša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti