MELONI POHVALILA SRBIJU: Izuzetni ekonomski rezultati Vučića, bićemo uz vas na evropskom putu

Novosti online

03. 12. 2023. u 15:48

PREDSEDNICA Vlade Italije Đorđa Meloni obratila se nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

МЕЛОНИ ПОХВАЛИЛА СРБИЈУ: Изузетни економски резултати Вучића, бићемо уз вас на европском путу

Foto: Printskrin Novosti

- Što se tiče gostosprimstva, on je bio izvandredan domaćin, sve što smo doživeli bilo je izuteno lepo. Ovo je prva moja poseta Srbiji. Postoje odnosi među našim zemljama koji su već bitni, verujem da oni mogu biti još bolji.

- Italija i Srbija pre svega u poslednjem periodu su još više razvili bilateralne odnose, tu je bio biznis forum, takođe dijalog između naših vlada je poboljšan i intenziviran, naša trgovinska razmena koja ima izutetan uspeh, siguran sam da može da bude još veća. Italija ima puno preduzeća i kompanija u Srbiji, može da bude još investicija i radnih mesta.

- Beograd je prvi grad na svetu gde su svoje kancelarije i pogone otvorile italijanske kompanije koje su jako bitne. To govori koliko pažnje mi imamo i sa koliko pažnje gleda naš preduzetnički svet na Srbiju.

 - Tu je bitan posao koji vlada i predsednik Vučić ulažu i što ostvaruju velike rezultate na polju ekonomije. Izuzetni su rezultati. To povećava zainteresovanost italijanskih  kompanija koje hoće da dođu ovde. Danas postoji mnogo izazova, kao što su velike krize, to su izazovi koji daju neke nove mogućnosti.

- Zaista sam veoma zadovoljna što postoji mogućnost, što imamo lidere koji razumeju i shvataju koliko je bitno da se naši odnosi poboljšaju zbog privrede. Naši odnosi pokazuju strateški značaj koji Srbija ima za Italiju i zato ćemo da budemo u prvim redovima među zemljama koje se zalažu za proširenje i ponovno ujedinjenje Evrope. Evropa nije neki klub za koji neko treba da odluči ko će da bude tu, a ko ne. Jako je bitno da dođe do ponovnog ujedinjenja cele Evrope, kada gledamo scenario u celom svetu.

- Za nas je bitno da Zapadni Balkan uđe u evropsku porodicu. Italija će biti uz Srbiju na evropskom putu, istakla je Meloni.

- Znam da će Srbija nastaviti da ima konstruktivan pristup dijalogu sa Kosovom. Italija jako podržava taj proces i mi radimo na tome da dođe do realizacije svih obaveza koje su strane preuzele na sebe.

- Želim da zahvalim Beogradu na svim naporima koje ulaže. Naša energija treba da bude uložena i u to i da rešimo te probleme na pravi način. Vrlo brinemo o borbi protiv nelegalnih migranata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)