VUČIĆ NA PITANJE "NOVOSTI" O SARADNJI SA BiH: Mi smo to hiljadu puta hteli, ali nikada to nije lako da se dogovori

Novosti online

27. 11. 2023. u 11:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je tokom obilaska početka radova na brzoj saobraćajnici Slepčević‒Badovinci na pitanje naše novinarke prokomentarisao saradnju Srbije i BiH, kada je u pitanju modernizacija saobraćaja.

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ НОВОСТИ О САРАДЊИ СА БиХ: Ми смо то хиљаду пута хтели, али никада то није лако да се договори

Foto: Printskrin

- Mi smo sto hiljadu puta hteli, ali nikada to nije lako da se dogovori. Uz sva neslaganja ili minimalna slaganja uspevamo pre svega da se povežemo sa Semberijom i to će za dve-tri godine izgledati mnogo drugačije nego danas. Biće Bijeljina‒Beograd bukvalno za sat vremena i pet minuta. Nadam se da ćemo i te granične prelaze uspeti što je moguće šire da otvorimo, u skladu sa Otvorenim Balkanom, kakvim god hoćete procesom, ili kako god da ih nazivaju da bi ljudi mogli jednostavno da se brže kreću... onda će i Bijeljina biti više vezana za Beograd nego za bilo šta drugo... Dalje se ide prema Brčkom, preko Obudovca i Modriče ka Banjaluci, a istovremeno treba da vidimo ka Sarajevu i Tuzli - kazao je Vučić.

Nadalje su predsednik i ministar Vesić istakli da kada je reč o tagu, sa Crnom Gorom sve bi trebalo da bude završeno do kraja godine, pregovori sa Bosnom i Hercegovinom bi takođe uskoro trebalo da budu gotovi, a sa Hrvatskom je već postpisan ugovor.

Kako je istakao ministar Vesić, sa Severnom Makedonijom stvari funkcionišu, a u planu su pregovori i sa Grčkom za iduće leto. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!