SVI BI ŽELELI MNOGO TOGA IZ SRBIJE: Vučić na pitanje "Novosti" o velikom ugovoru za proizvode namenske industrije

Novosti online

23. 11. 2023. u 15:47

NA pitanje naše novinarke, o novom ugovoru koji je potpisan sa prijateljskom zemljom koja nije u ratu, vezano za svrhe namenske industrije, predsednik je rekao da je reč o ugovoru od 311 miliona, te da ne može još uvek da otkrije detalje, jer čeka da ugovor prođe proceduru njihovog parlamenta.

СВИ БИ ЖЕЛЕЛИ МНОГО ТОГА ИЗ СРБИЈЕ: Вучић на питање Новости о великом уговору за производе наменске индустрије

Foto D. Milovanović

Predsednik se nasmejao nakon pitanja naše novinarke o tome šta traže osim 48 "nora", te kazao da je 48 haubica od 155 milimetara dovoljno da brani jednu zemlju.

- To je ogromna porudžbina, ali ima još stvari. Razgovaramo mi sa mnogim zemljama, svi bi želeli mnogo toga iz Srbije, kao što i mi želimo spolja, da dovezemo ili da dobijemo, pa ćemo sad da vidimo. Tako da u svakom slučaju nadam se i verujem da možemo da nastavimo dodatnu modernizaciju i opremanje naše vojske koja treba da bude garant sigurnosti i bezbednosti naše zemlje. Ali kada potpišete ugovor na 311 miliona, ili ugovor od 105 miliona kao što smo sa Kirpom, onda vam to govori o ogromnim poslovima,  samo što je važno što moramo to da isporučimo na vreme, što nije lako. Znači moraćemo drastično da uvećamo naše kapacitete - kazao je predsednik.

Za kraj je za naš medij istakao kako nije reč o afričkoj zemlji.

BONUS VIDEO: PONOS SRPSKE ARMIJE: Pogledajte kako izgledaju novonabavljena sredstva naoružanja i vojne opreme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (59)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)