PETKOVIĆ REAGOVAO NA IZJAVE OBRADOVIĆA: Kurti okupirao opštine sa srpskom većinom, a on optužuje Beograd

Novosti online

23. 11. 2023. u 12:46

PETAR Petković, član Predsedništva Srpske napredne stranke, reagovao je povodom optužbi lidera Dveri Boška Obradovića.

ПЕТКОВИЋ РЕАГОВАО НА ИЗЈАВЕ ОБРАДОВИЋА: Курти окупирао општине са српском већином, а он оптужује Београд

Foto: Printskrin

- Indikativno je to što Boško Obradović za nemogućnost organizovanja predstojećih parlamentarnih izbora na biračkim mestima na Kosovu i Metohiji optužuje Beograd, a ne Aljbina Kurtija koji je okupirao opštine sa srpskom većinom i čini sve da preseče svaku vezu naših sunarodnika u južnoj pokrajini sa Beogradom.

Sada je jasno da postoji neka vrsta prećutnog savezništva između Kurtija i dela srpske opozicije, jer dok Dragan Đilas hvali Kurtija kao velikog intelektualca, isti taj Kurti kao glavnog i najopasnijeg protivnika svojoj velikoalbanskoj politici prepoznaje predsednika Aleksandra Vučića.

Očigledno da Obradović, amnestirajući Kurtija, zapravo pristaje na njegove uslove za održavanje izbora na Kosovu i Metohiji – a podsetiću da on od Beograda traži priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“ kao uslov za organizovanje izbora.

 Kurtijevo sprečavanje održavanja srpskih izbora na Kosovu i Metohiji je između ostalog i čin podrške protivnicima sadašnjeg političkog kursa Srbije, jer nije nikakva tajna da Srbi u našoj južnoj pokrajini vrlo snažno podržavaju i predsednika Vučića i politiku Vlade Srbije i tako će biti i ovoga puta, jer Srbi dobro znaju da je glas za Obradovića zapravo glas za Dragana Đilasa i politiku nezavisnog „Kosova”. Zato ih narod i neće! - navodi Petković u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja