ZAHVALJUJUĆI KANCELARIJI ZA KiM: Dve porodice Ađančić u Babinom Mostu dobiće novu kuću

Novosti online

20. 11. 2023. u 12:13

DVE porodice Ađančić u Babinom Mostu dobiće novu, dvospratnu kuću, koja će im biti izgrađena sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

ЗАХВАЉУЈУЋИ КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА КиМ: Две породице Ађанчић у Бабином Мосту добиће нову кућу

Foto: Novosti

Porodice Ađančić trebalo je danas da obiđe pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković, ali su joj prištinske institucije zabranile ulaz na Kosovo.

- Takvi postupci ne mogu da zaustave našu pomoć, koju pružamo ovdašnjem narodu, i bez obzira na takav vid represije mi smo svakodnevno na terenu sa našim narodom - istakao je Goran Dančetović, predsednik Privremenog organa opštine Obilić.

Foto: Novosti

Dančetović navodi da su u pitanju dve tročlane porodice, koje su do sada živele u improvizovanom objektu, koji nije bio pogodan za stanovanje.

- Uslovi u tom objektu su bili neadekvatni, pa je Privremeni organ opštine Obilić u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju doneo odluku da se njima izgradi porodična kuća na dva sprata, gde će obe porodice dobiti po jedan sprat - istakao je Dančetović i dodao da se nada da će kuća biti završena do kraja godine.

Foto: Novosti

- Želimo da izrazimo veliku zahvalnost Kancelariji za KiM i Privremenom organu opštine Obilić što će nam stvoriti bolje uslove za život. To je veoma značajno za naše porodice - istakao je Igor Ađančić.

Kuća porodice Igora Ađančića, samohranog oca dvojice sinova, i Borka Ađančića koji živi sa suprugom i sinom, imaće 124 kvadrata i biće završena do kraja godine.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je adekvatnu pomoć i za porodicu Radojice Milića u Plemetini, koja je opljačkana pre deset dana.

(rtg.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)