SRBIN PRETUČEN NA KiM: Milentija Jakšića tukla Kurtijeva policija

D. Z.

19. 11. 2023. u 17:34

PRIPADNICI specijalne tzv. kosovske policije pretukli su i uhapsili danas Milentija Jakšića člana G.I. „Za Zubin Potok“ iz Zubinog Potoka .On je prema rečima Milije Biševca predsednika ove Grđanske Inicijative zadobio povrede po glavi i telu od strane tzv. kosovskih specijalaca po prelasku amdinistrativnog prelaza Brnjak kada se vraćao iz centralne Srbije.

СРБИН ПРЕТУЧЕН НА КиМ: Милентија Јакшића тукла Куртијева полиција

Foto: Privatna arhiva

- Mi još uvek ne znamo gde se on nalazi, nezvanično smo čuli da je na lekarskim pregledima, ali sam uspeo na kratko da ga vidim u policijskoj stanici u Zubinom Potoku gde sam uočio da ima povrede po glavi i da mu je pocepana odeća. Rekao mi je da su ga nedaleko od prelaza Brnjak, kada se vraćao iz centralne Srbije, zaustavili pripadnici specijalne policije, da je imao verbalni sukob sa njima, da su ga izvukli potom iz kola i pretukli ga i uhapsili - ispričao je Biševac "Novostima" dodajući da je problem nastao u tome što su se tzv. kosovski specijalci Jakšiću obraćali na albanskom jeziku a da im je on rekao da ne razume taj jezik.

Oni su mu verovatno kazali da treba da ga nauči, našza im je on odgovorio da ne želi da uči albanski.

- Mi smo od meštana saznali da je pretučen naš aktivnista i da su ga posle premlaćivanja odveli na nepoznatu lokaciju. Otišli smo u policijsku stanicu u Zubinom Potoku u kojoj su takođe sve Albanci ali koji nisu znali za događaj. Tu sam uspeo na kratko da ga vidim i ispričao mi je šta se dogodilo ali i dalje ne znamo pouzdano šta se sa njim dešava - rekao nam je Milija Biševac predsednik G.I. „Za Zubin Potok“ revoltiran što su njihovog člana pripandici specijalne kosovske policije koji po svim sporazumima ne bi smeli da budu na severu Kosova i Meothije uhapsili i pretukli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)