PREDLOŽENA NOVA REŠENJA: Brnabićeva održala novi sastanak sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti

Novosti online

18. 11. 2023. u 19:23

PREMIJERKA Ana Brnabić održala je danas novi sastanak sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i ponovila da je Vlada Srbije posvećena kontinuiranom unapređenju njihovih uslova rada.

ПРЕДЛОЖЕНА НОВА РЕШЕЊА: Брнабићева одржала нови састанак са представницима Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити

Foto: Novosti

Kao rezultat jučerašnjeg, konstruktivnog razgovora sa predstavnicima sindikata, predsednica Vlade je danas predložila konkretan predlog, koji bi u okviru raspoloživih sredstava za plate, rezultirao poboljšanju položaja nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama.

Predložena rešenja će biti predmet sporazuma koji bi se potpisao između Vlade Republike Srbije i predstavnika sindkata.

Obe strane su se saglasile da će se nastaviti sa radom sa ciljem izmene Uredbe koja definiše koeficijente za obračun i isplatu plata, čime bi se dodatno poboljšao položaj svih zaposlenih u zdravstavnom i socijalnom sektoru.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i predstavnici ministarstva finansija i direktor RFZO, prof. dr Sanja Škordić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?