"JAKŠIĆ IZGUBIO LJUDSKI I POLITIČKI KOMPAS" Srpska lista: Lažima bi da zaštiti ono što je oteo od naroda

Novosti online

16. 11. 2023. u 15:34

REAGUJUĆI na otvoreno pismo bivšeg narodnog poslanika i člana predsedništva pokreta „Otadžbina“ Marka Jakšića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Srpska lista poručuje da je, napadajući predsednika Srbije, Jakšić izneo čitav niz kleveta i laži kako bi "zaštitio svoj imetak koji je oteo od naroda".

ЈАКШИЋ ИЗГУБИО ЉУДСКИ И ПОЛИТИЧКИ КОМПАС Српска листа: Лажима би да заштити оно што је отео од народа

Arhiva Novosti

- U potrazi za uhlebljenjem Marko Jakšić je prešao put od Vojislava Koštunice, preko Borisa Tadića, Dragana Đilasa do Vuka Jeremića. Taman dovoljno da bude verni pratilac na putu svih onih koji su malo-pomalo krnjili državu Srbiju na ovim prostorima. Sada je odlična prilika da pita novog šefa Vuka Jeremića zašto je tražio da SAD priznaju nezavisnost Kosova ali posle izbora, i zašto je postavio onakvo infantilno i glupo pitanje Međunarodnom sudu pravde kojim se u Prištini hvale, a Vuku Jeremiću zahvaljuju, i da li i dalje šuruje sa ljudima koje po svetu jure zbog međunarodnog kriminala - navode iz Srpske liste i ističu da Jakšić vređajući predsednika Srbije "opisuje sebe".

- Marko Jakšić, Bogu hvala bivši gospodar života i smrti na Kosovu i Metohiji, pored potrebe da krcka ono što je oteo od srpskog naroda i države Srbije, pod stare dane bi da politički zaštiti svoj imetak i eventualno ga uveća pa preleće iz stranke u stranku napadajući predsednika Aleksandra Vučića gomilom laži, koje kad se malo bolje analiziraju izgleda opisuju baš Marka Jakšića lično - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Komentarišući tvrdnju da je u periodu od kada je Aleksandar Vučuć na čelu Srbije, 40.000 Srba izbeglo sa Kosova, Srpska lista poručuje Jakšiću da mu je "bolje da ćuti"”.

- Kad je već glasno ćutao na jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova, na martovski pogrom, na desetine napada na Srbe, neka Marko Jakšić, nadrilekar, ćuti i o brojevima raseljenih Srba kad već nema hrabrosti da za to uperi prst u Aljbina Kurtija, kod koga su mu uhlebljeni istomisleći drugari i drugarice, pošto mu iz usta nikada nije izašla reč protiv Kurtijevog režima, niti se video prst uperen ka Prištini koja proganja i maltretira srpski narod - i dodaje da Jakšić iznosi neistine i kada je reč i o drugim ključnim temama.

- Laže Marko Jakšić jer neće da kaže da je Srpska lista bila protiv formiranja tzv. vojske Kosova, i da su poslanici Srpske liste jasno i javno usred Prištine istakli da je formiranje tih snaga protivno rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a taj govor se lako može naći na internetu. Ali se ne može naći da si ti, Marko Jakšiću, bio protiv toga, niti da si pitao svoje pajtose Nenada Rašića i Radu Trajković zašto ne napuste režim Aljbina Kurtija koji maltretira srpski narod. Nekada ti je, kao i Kurtiju smetala Srpska lista u Prištini, koja je bila opozicija Kurtiju, ali ti ne smeta Kurti dok imenuje Radu Trajković i Nenada Rašića, a lažni gradonačelnik Hetemi, uzurpator mesta gradonačelnika u opštini Leposavić, imenuje Nenada Radosavljevića tvog pajtosa da služi albanskim interesima - navodi se u sapštenju Srpske liste i zaključuje da je Jakšić "izgubio politički i ljudski kompas" zbog čega mu ne smeta da zarad malo ćara sklapa pakt i sa "crnim đavolom".

- Zato te je narod na Kosovu i Metohiji odbacio, zato će tebe i tvoje pajtose isti taj narod poraziti 17. decembra na izborima, i dati punu podršku koaliciji Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane! - poručuju iz Srpske liste.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave