BRNABIĆ: Ono što u izbornoj kampanji doživljava Vučić nije viđeno nigde u svetu

Tanjug

08. 11. 2023. u 18:45

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ono što u ovoj izbornoj kampanji doživljavaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica, nije viđeno nigde u svetu.

БРНАБИЋ: Оно што у изборној кампањи доживљава Вучић није виђено нигде у свету

Foto: Tanjug

Brnabić je odgovarajući na pitanje novinara istakla da je ova izborna kampanja sve osim fer i sve osim čiste.

-Bilo je prljavih kampanja često, ali i svuda. Ali niko od političara, u bilo kom delu sveta nije sebi dopustio da napada na ovaj način, rekla je Brnabić.

Dodala je da se to dešava jer niko ne reaguje na napade na predsednika Srbije.

-Ali zašto ne bi to radili. Kada su napali prošle nedelje Aleksandra Vučića, odnosno njegove roditelje, da li se neko oglasio. Da li je neko iz opozicije koja tvrdi da je protiv nasilja i za pristojnu Srbiju reagovao. Nije, rekla je Brnabić.

Dodaje da se stiče utisak da je nasilje dozvoljeno kada je predsednik Vučić u pitanju.

-Da su reagovali juče kada su promovisali plan o tome kako ne možemo više da živimo u zverinjaku, da li je neko rekao reč o tome? Nasilje je dozvoljeno ako je Vučić u pitanju. Tako doživljavaju demokratiju i normalnu Srbiju, poručila je Brnabić.

Ona dodaje da su napadi prvobitno bili usmereni ka Andreju Vučiću, i da su zatim nastavljeni ka ostalim članovima porodice.

-Pošto niko nije reagovao, nastavili su dalje. Na Danila, pa na Milicu, pa na roditelje, pa niko od normalne i pristojne Srbije nije reagovao. Pa su danas krenuli da pričaju najodvratnije stvari o Vukanu, dečaku od šest godina, rekla je Brnabić.

Dodaje da to nije pristojna Srbija i da niko ne želi da živi takvom okruženju.

-To nije normalna Srbija, u kojoj je dozvoljeno da napadate roditelje pojedinih političara, rekla je Brnabić i dodala da će se SNS protiv toga braniti, pristojnom borbom, planovima, rezultatima i vizijom za budućnost.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona