GORAN ŠARIĆ O SRAMNOM FILMU N1: Srbe na Kosovu i Metohiji ubijaju kao životinje, a oni pričaju kako ni Albanci nisu bili srećni

Novosti online

07. 11. 2023. u 18:56

ISTORIČAR Goran Šarić izjavio je da su autori filma o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na N1, između ostalog, hteli da pošalju poruku da su samo Srbi krivi za raspad Jugoslavije.

ГОРАН ШАРИЋ О СРАМНОМ ФИЛМУ Н1: Србе на Косову и Метохији убијају као животиње, а они причају како ни Албанци нису били срећни

Foto: Printskrin Balkan info/ilustracija

- Da li je slobodan Milošević rekao da je Bosna istorijski deo Srbije ili je Franjo Tuđman rekao na svom skupu '90. da je Bosna istorijski deo Hrvatske? Da li je Milošević izjavio, kao Tuđman, da je srećan što mu žena nije ni Jevrejka, ni Srpkinja? Da li je Milošević izjavio da je Nedićeva Srbija, iako se ona ne može porediti sa NDH, bila izraz istorijskih težnji srpskog naroda, kao što je Tuđman rekao da je koljačka, teroristička NDH bila "izraz povijesnih težnji hrvatskog naroda"? Nije. Tuđman je davao takve izjave. To je govor mržnje! - kazao je Šarić za TV Ras.

On je ukazao da na N1 nisu naveli istorijsku istinu da Srbi nisu želeli raspad Jugoslavije, iako su imali najmanje prava u toj državi.

- Znamo ko je hteo da rasturi taj "brak" i tu državu - kazao je istoričar.

Na tvrdnju iz filma da "između dva mirovna sporazuma u Parizu 1919. i Kumanovu 1999. ni Albanci, ni Srbi koji naseljavaju ovu teritoriju nisu bili srećni", Šarić kaže da je to kao reći da ni silovatelj nije bio dovoljno srećan jer nije dobro silovao žrtvu".

- Srbe tamo ubijaju kao životinje - podseća istoričar.

Kada su u pitanju pozivanja na haške presude, Šarić kaže da ga ne interesuje šta je Hag presudio.

- Hoće li Hag da osudi nekog za ovo divljanje u Pojasu Gaze? Da li je Hag osudio Azov za ono što je radio u Marijupolju? Da li je Hag osudio EU za mučko ubijanje Gadafija i uništavanje Libije koja je bila prosperitetnija nego Švajcarska? - pitao je Šarić i podsetio da je ratni komandant Srebrenice Naser Orić oslobođen u Hagu, iako je u kameru govorio da se ne drži uvek Ženevskih konvencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)