VUČIĆ SA PORODICOM JANKOVIĆ SA KIM Predsednik o kumčetu Lazaru: Pitaću patrijarha da ga krsti (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2023. u 11:08 >> 11:23

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove porodice Janković sa Kosova i Metohije, čiji sin Lazar je hiljadita beba koja je rođena u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstene ustanove 2015. godine.

ВУЧИЋ СА ПОРОДИЦОМ ЈАНКОВИЋ СА КИМ Председник о кумчету Лазару: Питаћу патријарха да га крсти (ВИДЕО)

Foto Novosti

Vučić je kazao da je Lazar hiljadita beba rođena u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstvene ustanove 2015. godine, kao i da je do sad u tom porodilištu rođeno 1.045 dece.

- Viši nam je natalitet kod našeg naroda na KiM nego u ostatku Srbije - istakao je predsednik.

Vučić je upitao porodicu Janković kako žive, na šta je dobio odgovor "Kosovo je lepo".

Predsednik je rekao da će se dogovoriti kada će da krste malog Lazara, i da će zamoliti patrijarha Porfirija da obavi čin krštenja.

- Videćemo sa patrijarhom, da li on ima neku ideju gde bismo to mogli da uradimo - dodao je.

Pitao je Tamaru i Nikolu, roditelje dečaka, planiraju li još dece i konstatovao da je mali Lazar divno dete, koje ne plače.

Foto Novosti

Foto Novosti

Foto Novosti

Pitao je devojčicu Unu, sestru malog Lazara, da li ide u crkvu, navodeći da njegov sin Danilo redovno ide u crkvu.

- Lazare, je l' bi ti da spavaš? Una, ti si prava princeza. Ja imam dvojicu sinova, ali ćerka je uvek tatina mezimica - prokomentarisao je Vučić.

Nikola Janković zahvalio se predsedniku i preneo pozdrave i podršku ljudi sa KiM.

- Vama je mnogo teže, besmisleno je da kažem bilo šta. Vas bi da sklone sa KiM, a mene da čereče zato što se ne slažem sa tim - rekao je Vučić.

Što se tiče bolnice u Pasjanu, predsednik je istakao da je to bitno zato što je koristi čitavo Kosovsko Pomoravlje - Ranilug, Klokot, Parteš, Kamenica, Šilovo, a da odmah kada se iz Preševa izađe stigne se u Pasjane.

Predsednik je od porodice Janković dobio na poklon ikonu Svetog Nikole, a on je istakao da su spremni i pokloni za Jankoviće.

Lazar 1000. beba rođena u bolnici u Pasjanu

Lazar Janković je 1000. beba koja je rođena u porodilištu u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstene ustanove 2015. godine.

Lazar je rođen 25. jula ove godine, a tada je njegova porodica izrazila želju da detetu ime da lično predsednik Srbije iz zahvalnosti za njegovo zalaganje za otvaranje porodilišta u Pasjanu, ali i za sveukupnu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Foto Novosti

Foto Novosti

Foto Novosti

Foto Novosti

Foto Novosti

Vučić je tada uputio srdačne čestitke majci Tamari i ocu Nikoli na rođenju sina, koga je u dogovoru s porodicom krstio imenom Lazar.

Porodilište u Pasjanu otvoreno je zahvaljujući zalaganju države Srbije i predsednika Vučića 2015. godine i od tada se u njemu svake godine rađa sve više beba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu