"PREMIJERKA JE TO DOBRO URADILA" Vučić na pitanje "Novosti" o Sednici SB UN: Možemo da se borimo, da govorimo istinu

Novosti onlajn

24. 10. 2023. u 12:31

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Opštoj bolnici Leskovac, kojoj je uručen mamograf. Nakon obilaska bolnice, predsednik Vučić obratio se okupljenim novinarima.

ПРЕМИЈЕРКА ЈЕ ТО ДОБРО УРАДИЛА Вучић на питање Новости о Седници СБ УН: Можемо да се боримо, да говоримо истину

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

- Premijeka je održala govor na Sednici Saveta bezbednosti UN u kom je iznela sve napade na Srbe na Kosmetu. Kakvu reakciju Međunarodne zajednice očekujete posle SB UN? Da li ćete nastaviti dijalog sa Prištinom i da li ga je uopšte moguće nastaviti? - bilo je pitanje naše novinarke upućeno predsedniku. 

- Ne mislim da bilo šta mi možemo da promenimo osim što možemo da se borimo, da govorimo istinu. Mislim da je to premijerka Brnabić dobro uradila. Dobro je i reagovala, vrlo dobru repliku napravila. Da li će to promeniti stav velikih sila? Ne. Kada bih bio analitičar mogao bih da komentarišem stavove sila koje ste sinoć mogli da čujete. Pošto nisam, to ne smem da radim, jer bih svojim izlaganjem i stavovima samo naneo štetu našoj zemlji. Bila je primetna negde balansiranost, a negde snažna ostrašćenost protiv interesa Srbije. To je situacija sa kojom se suočavamo - rekao je predsednik. 

Kako kaže, očekuje da u narednim danima i on i Kurti ponovo idu u Brisel. 

- Kakva će agenda da bude, u skladu sa onim o čemu smo razgovarali sa petorkom, a o čemu ne mogu sasvim da govorim jer je takav dogovor da nijedna strana ne govori sasvim. Posle toga ćemo imati više informacija i znati o čemu se radi. Naše je da sačuvamo Srbiju od svih mogućih mera, ali i urušavanja naših nacionalnih i državnih interesa, i verujemo da ćemo u tome uspeti - rekao je Vučić. 

BONUS VIDEO:

VELIKI APLAUZ ZA PREDSEDNIKA: Lekari se okupili da dočekaju Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije