FIRMA DRAGANA ĐILASA RADILA SA NARODNIM MUZEJOM KOJI JE BIO ZATVOREN: Mihajlo Jovanović uputio pismo Mariniki Tepić - traži objašnjenje

Novosti online

18. 10. 2023. u 19:20 >> 10:21

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović odgovorio je na komentare Marinike Tepić iz SSP o stanju medija u Srbiji.

ФИРМА ДРАГАНА ЂИЛАСА РАДИЛА СА НАРОДНИМ МУЗЕЈОМ КОЈИ ЈЕ БИО ЗАТВОРЕН: Михајло Јовановић упутио писмо Мариники Тепић - тражи објашњење

Foto: N.Skenderija/Printscreen

Njegov odgovor prenosimo u celosti:

"Uvažena gospođo Tepić,

Pozivam Vas da, pre nego što govorite o slobodi medija, proučite precizne i tačne podatke sa kojima, očigledno, niste upoznati. Da jeste, sigurno ne biste sebi dozvolili da budete ni simpatizer stranke čiji je predsednik gospodin Dragan Đilas, koji je bio prepoznat kao gospodar medija u vreme svoje vlasti. On je bio neformalni vlasnik većine nacionalnih televizija, čak i formalni suvlasnik jedne od njih, a osim toga, bio je glavni i odgovorni urednik pisanih medija, kao i suvereni gospodar reklamnog i oglasnog prostora.

Nema potrebe da se oslanjamo na reči trećih strana; dovoljno je da citiramo Izveštaj o pritiscima i kontroli medija iz 2011. godine, koji nije objavio ni Aleksandar Vučić niti Srpska napredna stranka, već tadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, gospođa Verica Barać.

“Dragan Đilas preko svojih agencija kontroliše zakup najvećeg dela reklamnog prostora na nacionalnim i regionalnim televizijama u Srbiji”.

“Na osnovu podataka dobijenih od Trezora NBS, Savet za borbu protiv korupcije utvrdio je i da štamparija „Big print“, koja je članica Multikom group, ostvaruje direktnu poslovnu saradnju sa državnim institucijama, među kojima ima onih koji se finansiraju iz budžeta grada Beograda, čiji je gradonačelnik upravo Dragan Đilas. Ta firma je pružala usluge i Skupštini grada Beograda, gradskoj opštini Novi Beograd, većini beogradskih pozorišta (Atelje 212, Zvezdara teatar, Beogradsko dramsko pozorište, Jugoslovensko dramsko pozorište...), ali i Turističkoj organizaciji grada Beograda, Biblioteci grada Beograda, Kulturnom centru grada Beograda, Domu omladine, Domu zdravlja Rakovica... Big print je pružao usluge i Istorijskom muzeju, Pedagoškom muzeju, Narodnom muzeju, Muzeju istorije Jugoslavije, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti...”

Multikom i Direct media iz godine u godinu beleže rast neto dobitka, pa je tako Direct media, prema podacima APR-a, u 2008. godini ostvarila neto dobitak od 558.628.000 dinara, dok je u prethodnoj, 2007. bio manji za gotovo 200 miliona i iznosio je 380.604.000. U 2009. neto dobitak je bio 619.679.000 dinara, a u 2010. 758.994.000 dinara. Slično je i sa Multikom group, koja je zajedno sa povezanim preduzećima, u 2008. ostvarila neto dobitak od 498.432.000 dinara, u 2009. 563.130.000 dinara, dok je u 2010. neto dobitak iznosio 790.216.000 dinara.

Nadam se da će ovi citati podsetiti javnost, ali i Vas lično, na stvarno stanje stvari tokom perioda kada je gospodin Đilas bio na vlasti. Imajući u vidu Vašu bogatu stranačku biografiju, ne znam da li ste tada bili u stranci Nenada Čanka, Zorana Živkovića ili nekoj trećoj, ali zaista je krajnje neobično da jedna takva borkinja za slobodu medija završi baš kod čoveka koga je kao kontrolora medija označila predsednica nezavisne institucije.

S obzirom na sve navedeno, smatram da bi bilo primerenije da prvo sagledate unutrašnje probleme Vaše stranke pre nego što komentarišete medijsku scenu u Srbiji.

P.S. Najljubaznije vas molim da nam samo objasnite kako je moguće da je firma Dragana Đilasa “Big print” radila sa Narodnim muzejom koji u to vreme bio zatvoren."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)