BIĆE I PUTIN TAMO, ALI NEMAMO ZAKAZANU BILATERALU: Vučić o predstojećem putu u Kinu i sastancima koji ga očekuju

Novosti online

12. 10. 2023. u 21:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da očekuje da Srbija tokom njegovog boravka u Kini potpiše mnogo sporazume sa mnogim kompanijama i mnogim kineskim državnim institucijama i dodao da sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom nije zakazan bileteralan susret u Kini.

БИЋЕ И ПУТИН ТАМО, АЛИ НЕМАМО ЗАКАЗАНУ БИЛАТЕРАЛУ: Вучић о предстојећем путу у Кину и састанцима који га очекују

Foto: Instagram

- Očekujem da potpišemo mnogo sporazuma, između ostalih i sporazum o slobodnoj trgovini sa Narodnom republikom Kinom, što će nam otvoriti mnoga vrata i prozore, i za naše poljoprivredne proizvode, i za našu kompletnu vinarsku industriju, gde ćemo imati po 20-30 odsto niže cene za mogućnost kasnijeg izvoza - rekao je Vučić gostujući na TV Prva. On je dodao da će u Kini imati brojne sastanke.

- Imamo prvo u subotu otvaranje autoputa, posle toga u nedelju idem za Kinu, u ponedeljak već imam susret sa predsednikom Sijem, bilateralu, ponedeljak ili utorak. Pre toga imam sa "kineskim Kisindžerom", jednim od sedmorice veličanstvenih, jedinim čovekom koji je još iz vremena Deng Sjaopinga preživeo, koji je, kažu, najveći intelektualac i politički mudrac savremenog sveta, Vang Huningom. Imaću, nadam se, dva i po sata sa njim. Njega sam jednom sreo i mnogo sam od njege naučio - rekao je Vučić. On je istakao da će na samitu "Pojas i put" biti 24 svetska lidera a da sa Vladimirom Putinom nije zakazan sastanak.

- Nemam zakazanu bilateralu sa predsednikom Putinom, niti smo planirali, ali pretpostavljam da ću ga videti na Pojasu i putu - rekao je Vučić. Na konstataciju da se sa Putinom sreo poslednji put krajem 2021. Vučić je podsetio da je tad najavio da će biti sukoba u Ukrajini.

- Sreo sam se negde oko 25. novembra (2021.) i tada sam vam rekao da će biti sukoba, da će biti rata u Ukrajini, svi ste mi se smejali - rekao je Vučić. On očekuje pogoršanje situacije u svetu.

- Biće još gore, u celom svetu, zato je za nas je zato važno da čuvamo mir, da čuvamo stabilnost i zato je za nas važno da se ponašamo odgovorno i ozbiljno i da razumemo dobro svoju poziciju - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima