"ONI NEMAJU NIKAKAV OSEĆAJ KRIVICE" Šešelj o buđenju nacizma - Nada Šakić je u Zagrebu dočekala duboku starost

Novosti online

03. 10. 2023. u 23:00

NACIZAM je probuđen i zato u Ukrajini ima mnogo dobrovoljaca i plaćenika, kaže zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj.

ОНИ НЕМАЈУ НИКАКАВ ОСЕЋАЈ КРИВИЦЕ Шешељ о буђењу нацизма - Нада Шакић је у Загребу дочекала дубоку старост

Foto: Jutjub printskrin/CBC News: The National

Kada su u pitanju nacisti koji su utočište našli na zapadu, Šešelj kaže da postoji veliki nivo tolerancije prema nacizmu u zemljama na zapadu.

- Nada Šakić je u Zagrebu dočekala duboku starost. Inače, bila je upravnik ženskog logora u kompleksu logora Jasenovac. Odgovorna je za ubijanje i klanje srpske dece, a bila je često prisutan gost na raznim svečanostima koje je Hrvatska organizovala na zvaničnom nivou. Oni nemaju nikakav osećaj krivice za to - kazao je Šešelj za Hepi TV.

Podsećamo, Jaroslav Hunka, ukrajinski nacista koji je nedavno pozdravljen ovacijama u kanadskom parlamentu, služio je u nacističkoj jedinici pod nazivom 14. Vafen-SS grenadirska divizija, poznatijoj kao Galicijska divizija, oformljenoj 1943. godine.

Premijer Kanade Džastin Trudo, koji je zajedno sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenski aplaudirao Hunki, izjavio je potom da je cela zemlja osramoćena.

Entoni Rota je pod pritiskom podneo ostavku na mesto predsedavajućeg Donjeg doma kanadskog parlamenta, uz reči da se duboko kaje zbog poziva ukrajinskom nacističkom veteranu da dođe na svečanu sednicu.

(alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave