NEMUŠTI JEZIK EULEKS-a KAO ODGOVOR NA ZAHTEV BEOGRADA: "Nemamo mandat"

Novosti onlajn

28. 09. 2023. u 20:03

MISIJA Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS) saopštila je danas da oni nemaju izvršni mandat da sprovode istragu u Banjskoj na Kosovu i Metohiji, piše "Pavlović tudej".

НЕМУШТИ ЈЕЗИК ЕУЛЕКС-а КАО ОДГОВОР НА ЗАХТЕВ БЕОГРАДА: Немамо мандат

Foto: AP

Kao odgovor na zahtev direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, povodom utvrđivanja okolnosti smrti tri osobe srpske nacionalnosti u Banjskoj, u kojem je on zatražio da se omogući da obdukciji tela u Prištini prisustvuje i nezavisni tim međunarodnih eksperata sudske medicine, u okviru kojeg bi bio i najmanje jedan ekspert kojeg delegira srpska strana, EULEKS je izdao saopštenje za "Pavlović tudej", u kojem govori o svojoj ulozi i mandatu u tom pitanju.

- Euleks nema izvršni mandat da vodi istrage - rekao je portparol misije EULEKS-a na KiM.

Foto: Novosti

Portparol je naglasio da su aktivnosti Euleksa sprovedene u skladu sa njegovim mandatom i u okviru ograničenja koja diktira aktuelna bezbednosna situacija.

- U skladu sa svojim mandatom i u granicama koje je dozvoljavala tadašnja bezbednosna situacija, Euleks je pažljivo pratio bezbednosna dešavanja tokom čitave operacije (tzv.) Kosovske policije, ostajući sve vreme u bliskoj koordinaciji sa policijom i KFOR-om - naveo je portparol.

- Misija je takođe pratila i nastavlja da prati aktivnosti kosovskih vlasti u vezi sa napadom, kao što su istrage, zaplene i pretresi - zaključio je on. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)