LAZOVIĆ U ZAHTEVU JEDNO TRAŽI, U IZJAVAMA DRUGO: Potpisao da izbori budu raspisani do kraja godine, sad tvrdi drugačije

Novosti online

18. 09. 2023. u 16:04

POSLANIK stranke Zeleno-levi front Radomir Lazović izjavio je danas da opozicija ne želi da ulazi u licitiranje sa datumom izbora, nakon najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi oni mogli da budu raspisani do kraja godine, a održani 4. marta 2024. godine.

ЛАЗОВИЋ У ЗАХТЕВУ ЈЕДНО ТРАЖИ, У ИЗЈАВАМА ДРУГО: Потписао да избори буду расписани до краја године, сад тврди другачије

Foto: Printscreen/Tviter

Lazović je za agenciju Beta rekao da je zahtev opozicije "bio jasan i da se traži da vanredni beogradski i parlamentarni izbori budu održani pre kraja godine", iako ga dokument koji su potpisali demantuje.

- Mi, predstavnici parlamentarnih stranaka, organizatori protesta 'Srbija protiv nasilja', zahtevamo raspisivanje parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine - jasno se navodi u zahtevu.

Foto: DS

Podsetimo, Vučić je u sinoćnjem gostovanju rekao da će izbora svakako biti, te da će u skladu sa onim što je opozicija navela biti održani do marta:

- Biće svakako. Spreman sam da u skladu sa onime što su ovde napisali održimo izbore do marta. Samo moraju da mi kažu je l' su mislili na moj rođendan ili su mislili na nešto drugo. Pošto ih znam da su nepismeni, znam da su mislili na nešto drugo. Uzeću u obzir i njihovu nepismenost, pa ću i u skladu sa tim gledati da im izađem u susret.

Potom je iz zahteva opozicije voditeljka pročitala šta je opozicija tražila, odnosno da su tražili da izbori budu raspisani do kraja 2023. godine na šta je predsednik rekao:

- Evo, raspisaćemo ih do kraja 31. decembra za 4. mart. Mislim da je to 60 dana. Ako ne, onda nedelju dana ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (45)

SEDAMDESET POSTO SIROVA HRANA Jelena Đoković: Postala vegan iz straha od bolesti, a to je najgori razlog