LUNETU PRODUŽEN PRITVOR: Kurti nastavlja sa torturom Srba na KiM

D. Z.

14. 09. 2023. u 17:14

MILUNU Milenkoviću Lunetu treneru Kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice koji je uhapšen 13 juna ove godine zbog navodnog krivičnog dela „terorizma“ odnosno bacanja eksplozivne naprave na prostorije Opštinske izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici, prema rečima advokata Miodraga Brkljača, juče je produžen pritvor na još dva meseca.

ЛУНЕТУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Курти наставља са тортуром Срба на КиМ

Foto: Facebook

U izjavi za "Novosti" advokat Brkljač ističe da je sud naveo iste razloge kao i prethodni put prilikom produženja pritvora, a to je navodna mogućnost bekstva, uticanje na svedoke ili ponavljanje istog krivičnog dela, što advokat Brkljač ocenjuje neprihvatljivim.

- Na žalost svim Srbima uhapšenim na Kosovu i Metohiji se navodi kao razlog za produžetak pritvora mogućnost od bekstva i to koriste kao argument da Srbe drže u pritvoru , dok je drugi osnov , mogućnost uticanja na svedoke takođe neosnovan budući da su svi potencijalni saizvršioci odnosno svedoci saslušani i niko delo za koje se Milenković tereti nije povezao sa njim, a niti može više uticati na svedoke budući da su saslušani - pojašnjava advokat Brkljač neosnovanost razloga za produžetak pritvora treneru kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice.

I dok pojašnjava da je odmah uložio žalbu na sudsku odluku o produžetku pritvora, advokat Brkljač ističe da je sada na potezu Apelacioni sud s obzirom da je jedan od zahteva i zamena mere zatvorskog za kućni pritvor .

- Kao argument naveli smo slučaj gospodina Dejana Pantića koji je optužen za isto krivično delo od decembra prošle godine. Jer, ako je Pantić punih osam meseci striktno poštovao kućni pritvor i nije našao za shodno da beži bilo gde, pitanje je zašto bi to učinio Milenković -navodi advokat Brkljač ističući nadu da se istraga u ovom slučaju privodi kraju budući da je , kako dodaje, sudija zakazao za 20 septembar saslušanje Milenkovića.

PRIKUPLjANjE DOKUMENTACIJE

Advokat Brkljač u izjavi za "Novosti" ističe da prikuplja medicinsku dokumentaciju o slučaju nasilnog hapšenja i premlaćivanja Miluna Milenkovića Luneta od strane kosovske policije.

Iako je kako naglašava procedura kosovskih institucija za dostavljanje dokumentacije jako komplikovana nada se da će uspeti da sakupi sve neophodne dokaze da je njegov klijent brutalno pretučen od strane pripandika kosovske policije prilikom hapšenja i to u frizerskom salonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!