"RAPORT KOD RUSKOG AMBASADORA": Predsednik ogolio šta se krije iza ovakvih naslova i pisanja opozicionih medija

Novosti online

29. 08. 2023. u 10:44

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na pitanje novinara komentarisao je to što su mediji bliski opoziciji napisali da je išao na raport kod ruskog ambasadora.

РАПОРТ КОД РУСКОГ АМБАСАДОРА: Председник оголио шта се крије иза оваквих наслова и писања опозиционих медија

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Na pitanje o sastavu nove vlade Crne Gore, u kojoj neće biti koalicije srpskih stranaka, Vučić kaže da neće da se meša u njihova pitanja.

- Mi se bavimo pitanjima našeg naroda. Sačekajmo da se vlada formira, pa ćemo da komentarišemo. Crna Gora nam je bliska zemlja, nastavićemo da sarađujemo sa njima.

O "raportu kod ruskog ambasadora", kako su opozicioni mediji nazvali razgovor sa Aleksandrom Bocan-Harčenkom, predsednik kaže da zna diplomatu godinama.

- Harčenka poznajem godinama. Bilo bi pretenciozno kada bih rekao da smo prijatelji, ali verovatno ne bih pogrešio kada bih to rekao. Ali kada neko piše o raportu, dva zaključka iz toga dolaze. Prvi je taj da taj neko polazi od sebe, i da taj neko ide na raporte kod nekih ambasadora. A drugo, ambasador je bio moj gost, ne ja njegov. Ti ljudi i njihovi mediji nemaju nikakvu politiku. Oni se zalažu za sankcije Rusiji, ali kada im se učini prilika da na drugom fonu zarade neki politički poen, časa neće časiti da to urade. To govori o njihovoj neprincipijelnosti i neozbiljnosti - kaže on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (97)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)