"MNOGO NAPRETKA U BUDUĆNOSTI" Vučić sumirao utiske iz Budimpešte - "Sadržajni razgovori sa brojnim svetskim liderima" (VIDEO)

Tanjug

20. 08. 2023. u 21:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan sadržajem razgovora sa brojnim svetskim liderima u Budimpešti i izrazio veliku zahvalnost premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na gostoprimstvu.

МНОГО НАПРЕТКА У БУДУЋНОСТИ Вучић сумирао утиске из Будимпеште - Садржајни разговори са бројним светским лидерима (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

- Mnogo dobrih sastanaka i razgovora sa predsednicima Turske, Uzbekistana, Azerbejdžana. Poseban razgovor sa emirom Države Katar šeikom Tamimom bin Hamad Al-Tanijem i očekujem uskoro njegovu posetu našoj zemlji. Razgovarali smo o mnogim važnim stvarima za Srbiju i to će nam omogućiti nove investicije, mnogo napretka u budućnosti, mnogo toga što moramo da uradimo za naše građane - poručio je predsednik Srbije u video poruci na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

On se zahvalio ljudima u Srbiji koji su, kako je rekao, "prepoznali naše namere i mere koje donosimo".

- Više od 350.000 dece i više od 220.000 majki se već prijavilo za pomoć države. U jednom danu više od 700 hiljada penzionerskih kartica je podeljeno. Pozivam penzionere da nastave da se prijavljuju, imaće ogromne koristi od posedovanja penzionerskih kartica i građane Srbije da se spremamo za EXPO, da radimo i da se borimo. Živela Srbija - poručio je Vučić.

On je rekao da je prava sreća što je juče u Budimpešti prisustvovao osvajanju prvog zlata u istoriji Srbije na svetskim atletskim prvenstvima i još jednom čestitao zlatnu medalju srpskoj atletičarki Ivani Vuleti.

Podsetimo, predsednik Vučić boravio je u dvodnevnoj poseti Mađarskoj, tokom koje je prisustvovao ceremonijama obeležavanja Dana državnosti Mađarske i otvaranja Svetskog prvenstva u atletici - Budimpešta 2023.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (95)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave