TAKER SE OGLASIO POSLE SUSRETA SA VUČIĆEM: Rat u Ukrajini šteti svima u Evropi (VIDEO)

Novosti online

20. 08. 2023. u 22:44

POZNATI američki novinar i politički komentator Taker Karlson izjavio je danas da se u srpskoj ambasadi u Budimpešti susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je, između ostalog, razgovarao i o ratu Ukrajine i Rusije i perspektivama tog sukoba.

ТАКЕР СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ СУСРЕТА СА ВУЧИЋЕМ: Рат у Украјини штети свима у Европи (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub

- Jedna od njegovih tvrdnji jeste da je rat u Ukrajini, rat protiv Rusije koji vodi NATO, srušio ekonomiju Evrope. Da uništenje gasovoda Severni tok koje je sprovela Bajdenova administracija, bilo direktno bilo putem posrednika, ubija nemačku ekonomiju, najveću ekonomiju Evrope i da se posledice toga, gde jedna NATO zemlja zapravo napada drugu, osećaju širom Evrope - preneo je Karlson Vučićeve reči u kratkoj video objavi na Tviter.

Kako je dodao, prema Vučićevim rečima, ovaj sukob šteti svima u Evropi, izuzev možda, na duže staze, Rusiji, ali, s druge strane, on jača sve druge zemlje van Evrope, kao što su zalivske zemlje, Kina, Turska. 

- Svet se resetuje kao odgovor na ovaj rat, koji je malo komplikovaniji od 'Hitler protiv Čerčila', 'dobri protiv loših'. 'Demokratija!' Reč je o ogromnoj preraspodeli moći koja iz SAD i sa Zapada ide ka Istoku i to se dešava sada, ali iz nekog razloga, malo ljudi u našoj zemlji je svesno toga - rekao je Karlson posle sastanka sa Vučićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (87)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost