PREDSEDNIKU VUČIĆU URUČEN ORDEN BUDIMSKE EPARHIJE U MAĐARSKOJ: Ulagaćemo i dalje u svetinje, nadam se da ću opravdati priznanje!

Novosti online

19. 08. 2023. u 15:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić posetio je Preobraženjsku crkvu SPC u Sentandreji.

ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ УРУЧЕН ОРДЕН БУДИМСКЕ ЕПАРХИЈЕ У МАЂАРСКОЈ: Улагаћемо и даље у светиње, надам се да ћу оправдати признање!

Foto: Printskrin

Vučić boravi u službenoj poseti Mađarskoj.

- Posebno srećan i počastvovan što sam bio gost Njegovog visokog Preosveštenstva Lukijana i što sam mogao mnogo toga da naučim o postojanju Srba u Sent Andreji i Mađarskoj. Zahvalan i našoj mađarskoj braći i prijateljima na velikoj podršci koju pružaju našoj Episkopiji. Biti Srbin bilo gde u svetu, posebno ovde u Mađarskoj, veliki je ponos i nada za budućnost - poručio je Vučić.

Ranije je najavljeno da će se prvog dana posete predsednik Vučić u Sentandreji sastati sa episkopom budimskim Lukijanom, nakon čega će mu biti uručen orden Eparhije budimske prvog reda.

- Počastvovan sam ordenom, obavljali smo posao koliko smo mogli i pomagali crkvu, ne samo ovde nego i širom Srbije i Republike Srpske, ponosan sam sa zo što smo uradili za Hram Svetog Save. Hoću da vam kažem veliko hvala što ste uvek uz svoj narod i državu Srbiju i nisu za nas ovo laka vremena. Kad drugi ratuju, mi moramo da imamo vodeću ulogu. Mi se trudimo da budemo ti koji neće gubiti decu. Želimo mir u Ukrajini što je moguće pre i nadam se da ćemo to i da dočekamo. Suočavamo se sa brojnim problemima sa KIM, žele da proteraju naš narod, vezali su nam ruke a i tako vezanih ruku koliko god je moguće uspevamo da sačuvamo i narod i svetinje - rekao je Vučić tokom svog obraćanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (140)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost