VUČIĆ: Imamo plodonosnu saradnju sa RS, verujemo da će biti i bolja

Tanjug

04. 08. 2023. u 14:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i sa BiH i sa Republikom Srpskom ima plodonosnu saradnju, kao i da je trgovinska razmena sa Srpskom trenutno 3,2 milijarde evra, kao i da veruje da će premašiti i četiri.

ВУЧИЋ: Имамо плодоносну сарадњу са РС, верујемо да ће бити и боља

Foto: Printskrin/RTS

On je nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u Banjaluci istakao da su odnosi na izuzetnom nivou i da je zahvalan na tome što Srbija sa Srpskom zajednički obeležava bilo lepe događaje, bilo teške stvari iz prošlosti. On je ponovio da Srbija ne beži od poštovanja pijeteta drugih naroda i hrvatskog i bošnjačkog, ali da to ne znači da smo spremni da zaboravimo srpske žrtve i da ih prećutkujemo.

 - Sinoć smo u manastiru Osovica imali izuzetnu večeru i razgovarali smo o svim važnim pitanjima zajedno sa patrijarhom Porfirijem i o svim teškim temama u regionu u situaciji u kojoj su i Srbija i RS. Ja sam obrazložio sve muke i probleme o KiM, sve duple aršine, a Dodik i ljudi iz RS su govorili o svojim problemima i sankcijama. Jer kada vam najmoćnija zemlja sveta uvede sankcije i kriminalizuje lidere, nije lako - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, mnogi zaboravljaju kako je sve krenulo i kako oni nijednog trenutka nisu pomislili da kazne ministra unutrašnjih poslova privremenih institucija Dželjalja Svečlju ni bilo kog drugog.

 - Onda dolaze sankcije za šefa BIA, pa prema Dodiku i drugima iz RS. To su za naš narod teške vesti zbog kojih moramo da budemo zabrinuti i da nađemo pragmatična rešenja - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (59)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)