BRNABIĆEVA IZ TIRANE: Otvoreni Balkan nastavlja da postoji

Novosti onlajn

17. 07. 2023. u 17:33

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas posle sastanka u Tirani da Otvoreni Balkan nastavlja da postoji, kao i da se nastavlja sa inicijativama u okviru njega.

БРНАБИЋЕВА ИЗ ТИРАНЕ: Отворени Балкан наставља да постоји

Foto: Printskrin

- Ono što želim da kažem jeste da Otvoreni Balkan nastavlja da postoji i da nastavljamo sa našim inicijativama. Pre samo tri dana smo otvorili zajedničku izložbu Otvorenog Balkana u srpskom kulturnom centru u Parizu, tako da nastavljamo sa tim inicijativama - poručila je srpska premijerka iz Tirane.

Dodala je da upravo završava svoju posetu glavnom gradu Albanije i da je sa kolegama iz regiona razgovarala o dve važne teme tokom sastanka. 

- Upravo završavam svoju posetu Tirani na poziv premijera  Albanije Edija Rame. Da zaključim imali smo realno dve teme - jedna tema je Otvoreni Balkan, ali i samit Berlinskog procesa, čiji domaćin će biti Albanija u oktobru ove godine. U ovom trenutku Albanija je potpuno fokusirana na samit Berlinskog procesa i na to šta dodatno možemo da uradimo nakon poslednjeg samita koji je bio u Berlinu. Takođe smo razgovarali i o Otvorenom Balkanu, o inicijativama koje imamo u okviru njega, a koje su prilično komplementarne sa samitom Berlinskog procesa - objasnila je premijerka.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (92)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini