BOŠKO NEĆE MARINIKU: U Skupštini danas prva sednica Anketnog odbora povodom masovnih ubistava

S.S.R.

18. 07. 2023. u 10:00

U SKUPŠTINI Srbije danas će biti održana prva sednica Anketnog odbora koji bi trebalo da utvrdi činjenice i oklonosti koje su dovele do masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovca i Smedereva, a uvertiru u zasedanje obeležila je svađa unutar opozicije kome pripada mesto predsednika.

БОШКО НЕЋЕ МАРИНИКУ: У Скупштини данас прва седница Анкетног одбора поводом масовних убистава

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Jadranka Ilić

Naime, na prvom okupljanju trebalo bi da bude izabrana predsednica iz redova najveće opozicione grupe, a na to mesto je predložena Marinika Tepić iz SSP, čemu se protivi lider Dveri Boško Obradović. On tvrdi da u prvobitnom predlogu o osnivanju Anketnog odbora nije bilo ove stavke da šefa delegira najbrojniji opozicioni klub, već da je ona dodata u okviru dogovora SNS i SSP. Potpredsednik će doći iz tabora vlasti.

- Na konstitutivnoj sednici Anketnog odbora nećemo podržati izbor Marinike Tepić za predsednika, već ćemo predložiti da bude izabran predstavnik državotvornog bloka patriotske opozicije, jer prozapadna opozicija nema niti može imati monopol na opozicioni rad niti ćemo dozvoliti njihove igre i dogovore sa vlašću iza scene - rekao je Obradović.

Odbor će imati 23 člana - 11 opozicionara (u ovaj broj ulaze i dva poslanika van klubova). Naprednjake će predstavljati pet, socijaliste dva, a po jednog člana imaće JS, SDPS, PUPS, te poslaničke grupe SPP-USS-DSHV i SVM.

Anketni odbor bi trebalo da radi 30 dana, razgovara sa prestavnicima institucija, da formuliše zaključke, izradi preporuke i onda sa izveštajem ode pred plenum i prestavi ga poslanicima.

Inače, poslanici sutra počinju i sednicu sa 30 tačaka dnevnog reda, među kojima je i predlog da funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović postane ministar prosvete umesto Branka Ružića koji je podneo ostavku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)