VANREDNO OBRAĆANJE GENERALA MOJSILOVIĆA: Obavestio sam komandanta Kfora - tražimo hitne mere kako bi se zaštitio srpski narod na KiM (VIDEO)

Novosti onlajn

23. 06. 2023. u 15:53

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obratio se naciji povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ ГЕНЕРАЛА МОЈСИЛОВИЋА: Обавестио сам команданта Кфора - тражимо хитне мере како би се заштитио српски народ на КиМ (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Sava Rafovanović

- Želim da vas obavestim da je srpski narod na Kosovu i Metohiji izložen strašnom pogromu od strane prištinskog režima Aljbina Kurtija. Srbi su svakodnevno meta Aljbina Kurtija. Njihova jedina krivica je u tome što imaju srpska imena i prezimena, i verovatno što ne žele da napuste svoje ognjište. Teror koji provodi Kurtijev režim više ni fizički ne može da se podnese. 

- U skladu sa svim činjenicama, a i zbog korektne i profesionalne saradnje koju imamo, ja sam obavestio komandanta KFORA da sa velikom zebnjom pratimo događaje i zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i prava na njegov opstanak. Ovo je naša molba jedinicama KFORA, celom KFORU i drugim međunarodnim bezbedonosnim institucijama na Kosovu i Metohiji. 

- Vojska Srbije je ispunjavala i ispunjava sve svoje međunarodne pavne obaveze koje proizilaze iz Rezolucije Ujedinjenih nacija 1244, vojno-tehničkog sporazuma i svih privremenih procedura, za rad i režim rada duž administrativne linije. Ali je danas jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska Srbije, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Poveljom Ujedinjenih nacija, ukoliko dobije naređenje od vrhovonog komandanta, sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu krizu, izvršiće  u potpunosti. Živela Srbija - rekao je on.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (197)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)