PREDSEDNIK NA ODRŽAVANJU "EU NEDELJA MOGUĆNOSTI" Vučić: U naredne četiri godine veliki izazovi za organizaciju EXPO (FOTO, VIDEO)

Novosti online

21. 06. 2023. u 18:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić se zajedno sa ambasadorom Evrope unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom nalazi na održavanju "EU nedelja mogućnosti" u MTS dvorani.

ПРЕДСЕДНИК НА ОДРЖАВАЊУ ЕУ НЕДЕЉА МОГУЋНОСТИ Вучић: У наредне четири године велики изазови за организацију EXPO (ФОТО, ВИДЕО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

Obraćanje ambasadora Žiofrea

Prisutnima se prvi obratio ambasador Žiofre koji je čestitao Srbiji na izboru za EXPO 2027.

- Drago mi je da što nam se i predsednik pridružio večeras. Radi se o inovacijama, što je jako blisko i bitno Evropskoj Uniji i Srbiji. Upravo smo nagradili 114 inovatora sa 20 miliona i sada objavljujemo još jedan poziv u celokupnoj vrednosti od 26 miliona evra. Ovi inovatori su izabrani među njih 650 predloženih i ovo je verujem, jedna od oblasti koje su potrebne i Srbiji i Evropskoj Uniji. Moramo da učinimo da naš nivo proizvodnje bude održiviji, ekonomija konkurentnija, i to je upravo ono kako su ovi inovatori sposobni da pokažu ideje od kompjuterskih nauka do zdravstvenog sektora. Srbija je vrlouspešan učesnik u Evropi i njeni inovatori pokazali su da su i više nego sposobni. Srećni smo što je ova priča uspešna i ovom prilikom da čestitam Srbiji što je izabrana za organizatora EXPO, jer je to veliki uspeh i siguran sam da će to biti prilika gde će pokazati svi kapaciteti Srbije - rekao je Žiofre.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Vučić se zahvalio EU i Žiofreu na podršci i na novcu koji su izdvojili za razvoj inovativne tehnologije i nauke u Srbiji.

- Dobili smo organizaciju specijalizovanog EXPO 2027. godine, sad nam predstoji dosta posla u naredne 4 godine. Za nas naredne 4 godine su prepune izazova i moramo da budemo spremni da Beograd i Srbiju predstavili na najbolji mogući način, a to možemo samo uz vašu pomoć i podršku - kaže predsednik.

- U prva 4 meseca ove godine, imamo za 43% uvećan izvoz IKT usluga što pokazuje koliko imamo mladih i stručnih ljudi. Mi računamo na vas i vašu podršku, jer mislimo da ono što vi pravite i radite, je u stvari ono što treba da predstavlja EXPO. Predstavićemo sve naše kompanije, i naše bombone i keks, a najveću pažnju će sigurno privući ovo što ste vi predstavili večeras. Hvala vam još jednom za veoma značajan novac, a ovo sam sve rekao jer ćemo mi uz ono što smo ulagali, dodati još više, da bismo bili pripremljeni za 2027., tako da možete od države da računate na više novca, a mi očekujemo rezultate. Hvala vam prijatelji iz EU na izdvojenom novcu, a vi možete da izdvojite još malo više, izdvojićemo i mi. Hvala vam svima - rekao je predsednik.

Ovim povodom, predsednik Vučić se oglasio slikom na svom Instagram profilu.

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (53)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)