"CRKVA OSTAJE UZ SVOJ NAROD": Bratstvo manastira Visoki Dečani apeluje za mir na Kosovu i Metohiji

Tanjug

19. 06. 2023. u 09:13

BRATSTVO manastira Visoki Dečani je danas u saopštenju, sa najdubljom zabrinutošću pozvalo sve strane da hitno učine sve kako bi se eskalirajući problemi na severu KiM rešavali na miran način i izrazili žaljenje za svima koji su pretrpeli povrede ili bili izloženi maltretiranju.

ЦРКВА ОСТАЈЕ УЗ СВОЈ НАРОД: Братство манастира Високи Дечани апелује за мир на Косову и Метохији

Visoki Dečani / Foto Tanjug

U saopštenju arhimandrita Save i bratstva ovog manastira, navedeno je da se oni protive nepravednom i samovoljnom zatvaranju bilo kojih ljudi, kao i njihovom zlostavljanju u pritvornim jedinicama.

- Ovo je i više puta ponovljena poruka našeg vladike Teodosija i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve na prostoru Kosova i Metohije u poslednjim nedeljama i mesecima. Naša crkva ostaje uz svoj narod i poziva sve da svoje opravdano nezadovoljstvo protiv nepravde izražavaju na miran i dostojanstven način - ističe se u saopštenju manastira Visoki Dečani.

Naglašneno je da nasilne policijske mere i zapaljiva retorika ne mogu biti put ka stabilnosti na Kosovu i Metohiji, niti mogu da izgrade poverenje među građanima, te da nastavak trenutne situacije i terora, preti široj stabilnosti i bezbednosti svih stanovnika.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ VAZDUHA: Koliko je zapravo ljudi na protestima u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (94)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)