"NASTAVAK TERORA I PRITISAKA NA SRBE" Petković: Kurti se mora zaustaviti u nameri da izazove požar na KiM i u regionu

Tanjug

07. 06. 2023. u 13:47

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković istakao je danas, u razgovoru s ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem, da se Aljbin Kurti mora zaustaviti u nameri da izazove požar u pokrajini i celom regionu i da Srbija ostaje za dijalog i razgovore kao mehanizam za rešavanje problema i stvaranje bezbednog okruženja za ostanak i opstanak srpskog naroda u pokrajini.

НАСТАВАК ТЕРОРА И ПРИТИСАКА НА СРБЕ Петковић: Курти се мора зауставити у намери да изазове пожар на КиМ и у региону

Foto: Printskrin

Petković je italijanskog ambasadora informisao o ugroženoj bezbednosti srpskog naroda u pokrajini i poslednjim jednostranim potezima Kurtija koji je nasilno i protivpravno doveo nelegitimne gradonačelnike i specijalne jedinice u srpske objekte na severu KiM, što je dovelo do novih tenzija i krize na terenu koja ne odgovara nikome sem vlastima u Prištini koja na taj način želi da izbegne obavezu formiranja ZSO na koju Srbi čekaju 3700 dana.

Direktor Kancelarije za KiM istakao je da su svakodnevne pretnje Kurtija i targetiranje ljudi ništa drugo nego nastavak terora i pritisaka na Srbe i u tom smislu podsetio na neosnovano hapšenje Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića iako postoje neoborivi dokazi o njihovoj nevinosti, kao i na mučko ranjavanje Dragiše Galjka od strane Rosu specijalca, što je, kako je rekao, nastavak ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Petković je, takođe, izrazio žaljenje i zbog povređenih vojnika Kfora kojima je poželeo brz oporavak.

On je ukazao da će srpski narod istrajati u svojim legitimnim zahtevima da lažni gradonačelnici moraju da napuste objekte na severu KiM, kao i Kurtijevi specijalci, a da se Radoš Petrović i Dušan Obrenović puste iz pritvora.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rekao da ohrabruje što su po prvi put zemlje Kvinte osudile ponašanje premijera privremenih prištinskih institucija po pitanju nasilja na severu Kosova i Metohije i naglasio da se Kurti mora zaustaviti u nameri da izazove požar u pokrajini i celom regionu.

Beograd će, i pored ozbiljnih opstrukcija i nasilnih akcija Prištine, nastaviti da radi na zalaganju za mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji, ali neće dozvoliti ugrožavanje života našeg naroda. Ostajemo opredeljeni dijalogu i razgovoru kao mehanizmu za rešavanje problema i stvaranje bezbednog okruženja za ostanak i opstanak srpskog naroda u pokrajini i učinićemo sve da sačuvamo svoj narod u pokrajini, zaključio je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAGRADA TRI MILIONA EVRA: Vidite koji brojevi su izvučeni u 76. kolu igre Loto